REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Popa din Port ar urma să fie înlocuit cu Blănaru, sindicaliştii anunţă greva generală

Popa din Port ar urma să fie înlocuit cu Blănaru, sindicaliştii anunţă greva generală

Replica API 13 aprilie 2012 | 00:00 156

Directorii CN APMC, alungaţi cu ouă, făină şi iaurt

Directorii CN APMC, alungaţi cu ouă, făină şi iaurt

Andrei Aurelian Popa a scăpat Portul Constanţa de sub control! Portuarii, cot la cot cu angajaţii TESA ai Companiei Naţionale Porturile Maritime Constanţa, au protestat din nou, ei anunţând că intră în grevă generală pe termen nelimitat. Ca şi miercuri, la manifestarea de joi au fost înregistrate incidente, pe fondul tensiunilor: astfel, dacă acum două zile oamenii au aruncat în directorul general Andrei Aurelian Popa cu ouă şi făină, ieri s-a apelat la iaurt. Ţinta protestatarilor a fost un alt director al companiei, întrucât Popa nu s-a prezentat la sediul instituţiei. Este vorba despre directorul adjunct, Mihai Gheorghiade, care a primit un iaurt în parbrizul maşinii în care se afla, din partea sindicaliştilor. Un alt director care încerca să pătrundă cu maşina de serviciu în perimetrul instituţiei a fost sfătuit, din timp, să se întoarcă din drum.

Chiar dacă suntem în Săptămâna Mare, sindicaliştii din Portul Constanţa nu renunţă la proteste: ei cer imperativ schimbarea din funcţie a directorului general al CN APMC, Andrei Aurelian Popa. Cum însă se zvoneşte că Popa ar urma să fie înlocuit cu Vasile Blănaru (şi el director în cadrul CN APMC), oamenii au ameninţat că lucrurile vor degenera. Singurul acceptat la discuţii în faţa sediului companiei a fost directorul Ambroziu Duma. De altfel, singurele persoane din conducerea CN APMC care şi-au continuat ieri programul obişnuit de lucru au fost Duma Ambroziu, director de exploatare în Port şi şeful serviciului comercial, Adina Baz, care au încercat să-i convingă pe portuari să renunţe la grevă. Membrii de sindicat din Port spun că, ieri, Andrei Aurelian Popa şi-a anunţat telefonic colaboratorii că nu mai vine la serviciu, lăsând la latitudinea ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Alexandru Nazare, să reglementeze statutul său în cadrul CN APMC. Referitor la radicalizarea conflictului dintre sindicat şi administraţia CN APM Constanţa, liderul Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare (FNSP), Costel Petre, susţine că în momentul de faţă sunt excluse orice fel de negocieri cu directorul Andrei Aurelian Popa. Conform spuselor prim-vicepreşedintelui Sindicatului Administraţiei Porturilor Maritime, Ştefan Marian, acţionarii din Port intenţionează să externalizeze serviciile CN APMC. "60% dintre persoane ar urma să îşi piardă locurile de muncă. În locul lui Popa, ar urma să fie adus la conducere Vasile Blănaru, directorul direcţiei Domenii Portuare, iar Andrei Popa ar urma să fie numit în funcţia de preşedinte al Adunării Generale a Acţionarilor din Port", a precizat Ştefan Marian. Reamintim că salariaţii CN APMC sunt nemulţumiţi că programul lor de muncă a fost prelungit cu o oră, dar şi din cauza faptului că sunt obligaţi să îşi achite toate cheltuielile legate de concediul medical. Cât despre concediile de odihnă, oamenii spun că nu le mai pot lua decât în tranşe prestabilite, cu riscul pierderii zilelor libere dacă programarea nu este respectată. La toate acestea s-a adăugat şi taxa de acces în Port. "Domnul Popa nu mai are ce căuta în nici un Port. Nici la noi, nici în altă parte. Ministerul trebuie să ia o decizie", a mai spus Costel Petre.

Roxana CĂLINESCU, Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272