REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° ConstanÈ›a Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
13.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Popescu: Este finalizată Ordonanţa Repower şi toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor fi aprobate

Popescu: Este finalizată Ordonanţa Repower şi toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor fi aprobate

Valentina CAMARA 19 noiembrie 2022 | 00:00 261

Ordonanţa Repower este finalizată şi toate investiţiile nefinalizate ale Hidroelectrica vor fi aprobate şi vor trece printr-un proces de autorizare rapidă, a declarat, vineri, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Ministrul Energiei

"Ce vreau să vă spun astăzi, aici, este că e finalizată ordonanÅ£a Repower, aÅŸa cum am denumit-o, ÅŸi absolut toate investiÅ£iile nefinalizate are Hidroelectrica vor fi aprobate, vor trece printr-un proces de autorizare rapidă ÅŸi vor fi cofinanÅ£ate prin Repower EU. (...) Am vrut să profit de acest eveniment să vă spun că am finalizat împreună cu Ministerul InvestiÅ£iilor ÅŸi Proiectelor Europene, cu Ministerul Mediului ÅŸi împreună dăm drumul la această ordonanţă săptămâna viitoare pe circuitul extern de avizare ÅŸi o vom aproba în Guvern", a spus ministrul la evenimentul de aniversare a 50 de ani de la pornirea CHE Lotru-Ciunget.

El a explicat că este vorba despre hidrocentrale oprite din diverse motive ÅŸi că s-a discutat într-un grup de lucru cu MIPE, cu Ministerul Mediului, cu Apele Române ÅŸi cu toÅ£i factorii implicaÅ£i.

"S-a găsit soluÅ£ia juridică pentru această nouă ordonanţă, am finalizat-o, săptămâna viitoare este în circuitul de avizare ÅŸi o vom adapta în Guvern. Este o ordonanţă foarte amplă ÅŸi toate aceste investiÅ£ii se discută în momentul de faţă de către domnul ministru BoloÅŸ (ministrul InvestiÅ£iilor ÅŸi Proiectelor Europene, Marcel BoloÅŸ n.r) la nivelul Comisiei Europene, să fie introduse în capitolul de Repower-EU din PNRR, să avem ÅŸi cofinanÅ£are pentru ele. Deci le vom face, suntem hotărâÅ£i să le facem ÅŸi le vom facem. Inclusiv centrala de la Islaz, ultima centrală de pe Olt, care închide practic râul Olt", a adăugat ministrul, agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108