REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.9° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.9° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Portsmouth - Arsenal 0-2. Calificare pentru "tunari" în sferturile Cupei

Portsmouth - Arsenal 0-2. Calificare pentru "tunari" în sferturile Cupei

Replica API 3 martie 2020 | 00:00 512

Arsenal s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Angliei, după ce s-a impus cu 2-0 pe terenul lui Portsmouth, formație ajunsă în liga a 3-a engleză.

Eliminată din Europa League, formația lui Arteta mai păstrează doar șanse teoretice în campionat pentru un loc de Champions League, astfel că marea miză pentru "tunari" a devenit Cupa Angliei. Londonezii speră să câștige trofeul și să șteargă din impresia lăsată într-una din cele mai slabe stagiuni din istoria recentă a grupării de pe Emirates.

Chiar și așa, tehnicianul lui Arsenal a preferat să își odihnească mai multe vedete în confruntarea cu Portsmouth, din optimile Cupei Angliei, mizând pe faptul că adversarul e unul inferior. Astfel, Pepe și Lacazette au fost doar rezerve, în timp ce Ozil și Aubameyang nu au fost nici măcar incluși în lot.

Partida a început rău pentru "tunari", Torreira accidentându-se după un sfert de oră în ceea ce a părut că va fi o absență de lungă durată. Din fericire, primele indicii despre sănătatea închizătorului sunt îmbucurătoare. El a fost scos pe targă, dar după o serie de investigații la stadion, medicii lui Arsenal au considerat că nu e nevoie ca mijlocașul să fie dus la spital.

În ceea ce privește partida propriu-zisă, aceasta a fost dominată clar de Arsenal, care a avut o posesie de aproximativ 75%. Chiar și așa, ocaziile foarte clare nu au fost multe, însă "tunarii" au fructificat la maximum șansele create.

Scorul a fost deschis de Sokratis, în prelungirile primei reprize, fundașul central fructificând o centrare perfectă de pe dreapta, a lui Nelson. Imediat după pauză, Nketiah, vârful folosit tot mai mult de Arteta chiar și în Premier League, a marcat și el. La o altă centrare de pe dreapta, vârful a preluat ciudat, lucru care l-a păcălit pe portar, care ar fi avut șansa să iasă și să rețină. Atacantul "tunarilor" și-a menținut posesia și a avut de îndeplinit o simplă formalitate, pentru o victorie destul de confortabilă a echipei sale.

Tot mai mulți susțin că Eddie Nketiah ar trebui să fie o soluție pe termen lung în atacul lui Arsenal, în locul lui Lacazette, scrie eurosport.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272