REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.9° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
17.9° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Portuarii ameninţă: se taie curentul de la sediul APC şi se mută cu protestele la Bucureşti!

Portuarii ameninţă: se taie curentul de la sediul APC şi se mută cu protestele la Bucureşti!

Replica API 19 aprilie 2012 | 00:00 79

Lucrătorii portuari au protestat şi ieri în faţa Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa. Oamenii sunt decişi să nu înceteze protestele până când directorul general al companiei, Aurelian Andrei Popa, nu-şi va da demisia. Sindicaliştii cer negocieri cu Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii (MTI), pentru instalarea unei noi conduceri. Greviştii spun că protestul din Port este unul fără precedent la nivelul APMC.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Petre Costel, a declarat că dacă nimeni nu va intervenii să soluţioneze conflictul dintre lucrătorii portuari şi conducerea Administraţiei, atunci toate sindicatele din port se vor uni şi vor opri activitatea în tot portul: "Avem de gând să protestăm zilnic, până la soluţionarea problemelor", a declarat Petre Costel. Reamintim că salariaţii din cadrul CN APMC sunt nemulţumiţi că programul lor de muncă a fost prelungit de către conducerea companiei cu o oră, dar şi din cauza faptului că sunt obligaţi să îşi achite toate cheltuielile legate de concediul medical. Cât despre concediile de odinhă, oamenii spun că nu le mai pot lua decât în tranşe prestabilite, cu riscul pierderii zilelor libere dacă programarea nu este respectată. La toate acestea s-a adăugat şi taxa de acces în Port. Oamenii spun că, dacă până luni conducerea Ministerului Transporturilor nu va lua o decizie referitor la schimbarea conducerii CN APMC, vor merge la Bucureşti pentru a picheta sediul instituţiei. Angajaţii CN APMCmai ameninţă că dacă nu li se vor soluţiona revendicările, vor lăsa sediul companiei fără curent, pentru a împiedica desfăşurarea activitaţii.

Roxana CĂLINESCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212