REPLICA ONLINE CONSTANTA

15° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
15° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Portul Constanța a făcut încă un pas spre modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice

Portul Constanța a făcut încă un pas spre modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice

Andreea CONDURACHE 5 decembrie 2023 | 00:00 2647

Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a semnat recent un contract cu o cunoscută firmă din Capitală. Înțelegerea între cele două entități vizează serviciul privind consultanța în domeniul achizițiilor sectoriale pentru obiectivul de investiții „Proiectare și execuție: Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – Etapa II”. Valoarea contractului este de 74.000 de lei, fără TVA.

Portul Constanta a facut inca un pas spre modernizarea infrastructurii de distributie a energiei electrice Portul Constanța

Societatea Consim Management SRL din Capitală, deținută de Minciu Adriana Simona, a fost aleasă pentru a se ocupa de serviciul privind consultanța în domeniul achizițiilor sectoriale pentru obiectivul de investiții „Proiectare și execuție: Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – Etapa II”. Mai exact, firma se va ocupa în asigurarea experților cooptați pentru verificarea și revizuirea, dacă este cazul, a documentației de atribuire a contractului sectorial având ca obiect „Proiectare și Execuție: Modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța – Etapa II“, în conformitate cu Studiul de fezabilitate, pe perioada desfășurării procedurii de achiziție organizată în vederea atribuirii contractului sectorial de lucrări. Contractul are o valoare de 74.000 de lei, fără TVA.

Portul Constanta a facut inca un pas spre modernizarea infrastructurii de distributie a energiei electrice situația financiară a societății Consim Management SRL

În 2022, firma din Capitală a înregistrat o cifră de afaceri de în valoare de 59.163 de lei, un profit net în valoare de 48.487 de lei, dar și datorii de 257 de lei.

Portul Constanta a facut inca un pas spre modernizarea infrastructurii de distributie a energiei electrice Portul Constanța

Guvernul a alocat 1,4 miliarde de lei pentru Modernizarea Portului Constanța

Vă reamintim faptul că Guvernul României a pregătit alocarea a circa 1,44 miliarde lei pentru modernizarea și dezvoltarea Portului Constanța, respectiv a infrastructurii rutiere, de apă și canalizare și de distribuție a energiei electrice, în încercarea de a face față solicitărilor de trafic tot mai mari, în contextul războiului din Ucraina.

Un prim obiectiv de investiții face parte din Master planul infrastructurii rutiere și de acces a Portului Constanța și vizează extinderea, modernizarea și reabilitarea drumurilor și pasajelor din Portul Constanța.  Amplasamentul lucrărilor este Incinta Port Constanța, zonele Constanța și Midia. Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 721.300.583 lei. Durata de realizare a investiției este de 36 luni, dintre care durata de realizare a proiectului tehnic 8 luni și durata de execuție 28 luni, de la data emiterii ordinului de începere.  
Un alt proiect major vizează infrastructura de alimentare cu apă și canalizare în Portul Constanța, în condițiile în care conductele sunt realizate în 1950, iar în Portul Vechi există una chiar din 1947.

Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 165.917.804 lei. Durata de realizare a investiției este de 32 luni, dintre care durata de realizare a proiectului tehnic 8 luni și durata de execuție 24 luni, de la data emiterii ordinului de începere. De asemenea, se are în vedere îmbunătățirea parametrilor de distribuție a energiei electrice livrată consumatorilor portuari. Valoarea totală a investiției (inclusiv TVA) este de 557.673.977 lei. Durata de realizare a investiției este de 36 luni, dintre care durata de realizare a proiectului tehnic 11 luni și durata de execuție 25 luni, de la data emiterii ordinului de începere. Finanțarea tuturor investițiilor se realizează din fonduri externe nerambursabile prin Programul Transport (PT) și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468