REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Portul Constanţa se pregăteşte să devină un hub pentru mărfuri energetice şi minerale la Marea Neagră

Portul Constanţa se pregăteşte să devină un hub pentru mărfuri energetice şi minerale la Marea Neagră

Replica API 16 octombrie 2018 | 11:22 495

Directorul general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa a declarat luni, 15 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă organizată la sediul CN APM Constanţa că, în prezent, sunt în diferite stadii mai multe proiecte ce vor atrage noi fluxuri comerciale şi pot să facă din Portul Constanţa cel mai important hub de materii prime şi energetice de la Marea Neagră.

"Recent, în urma participării la conferinţa Global International Maritime Forum (GIMF) de la Batumi, am reuşit să dezvoltăm încrederea unui parteneriat consistent, astfel că autorităţile georgiene au preluat solicitarea delegaţiei româneşti şi au inclus în planurile de dezvoltare ale noului port Anaklia un terminal de brake-bulk, alături de cel de containere, pentru încărcarea navelor de mare capacitate cu minerale în vrac.

Interesul nostru este adunăm în Georgia tot cărbunele şi minereurile care se expediază, în prezent, pe calea ferată din Kazahstan şi Azerbaidjan către Odesa, Ilichevsk sau Ismail şi de la Anaklia să-l aducem pe mare la Constanţa. Partenerii noştri vor construi un terminal de încărcare - şi noi la Constanţa avem cel mai mare terminal de descărcare pentru minereuri vrac, de la Marea Neagră. Discutăm despre aproape 6-7 milioane de tone, pe an, adică un important lot de marfă", a declarat directorul CN APM Constanţa, Dan Tivilichi.

Acesta a menţionat că săptămâna viitoare va fi semnat contractul de execuţie pentru realizarea dragajului de investiţii, urmând ca, la finalul acestei etape, să fie asigurată o adâncime de 9 metri la danele din zona de sud a Portului Constanţa, inclusiv în zona insulei artificiale, ceea ce va permite accesul navelor de mare tonaj.

Paula SOLOMON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doar aranjamente se fac pe acolo sa verifice licitatiile
0
1
Bate campii! O hahalera.
3
0
Nea Danute, te iubim - Ca ca tine nu gasim, - Toata ziua bem cafele - Si pipam la tzigarele - Ora patru cand se face - Rupem usa spre conace - La noi totul este roz - Si ne doare in gaoz !
4
0
portul este o vaca de muls. atat.
4
0
devine pe dracu ...
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272