REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Portul TOMIS a fost ÎNGHIȚIT de ALGE! Video

Portul TOMIS a fost ÎNGHIȚIT de ALGE! Video

Replica API 13 aprilie 2021 | 14:00 1689

Odată cu încălzirea vremii de la malul mării, Portul Turistic Tomis a prins viață. Terasele și cafenele au fost luate cu asalt de numeroase persoane care au ieșit la plimbare, fie s-au relaxat sub razele soarelui la terase. Doar că aceștia au avut parte de o surpriză atipică. Un aspect mai puțin plăcut a fost reprezentat de mizeria care zăcea plutind în jurul ambarcațiunilor, dar și de mirosul insuportabil emanat.

Persoanele care au ales să-și petreacă weekendul în Portul Turistic Tomis s-au confruntat cu o situație cel puțin dezgustătoare și ciudată. Luciul apei era acoperit de alge care pluteau nestingherite în jurul ambarcațiunilor. Fenomenul ciudat petrecut zilele trecute, în apele din Portul Turistic Tomis, au stârnit o serie de reacții prin rândul constănțenilor ieșiți pentru o doză de relaxare. Aceștia s-au arătat deranjați atât vizual, cât și olfactiv, de euglenele ,,răsărite” peste noapte, încercând să găsească un vinovat pentru ceea ce se întâmplă.

,,Nu este normal să vezi așa ceva într-un port turistic, mai ales, într-unul care se dorește a fi de lux. Voiam să ne așezăm să mâncăm, dar nu am reușit să stăm de mirosul insuportabil. Suntem conștienți că este un fenomen pe care nu-l poate controla nimeni, dar ar putea să fie puțin mai atenți și să igienizeze zona.”, a declarat un cetățean pentru cotidianul Replica de Constanța.

Portul Turistic Tomis este în concesiune

Contactați de reporterii Replica, reprezentanții Primăriei Constanța au declarat ,,Portul Turistic Tomis aparține domeniului public al Statului Român, aflat în exploatarea Administrației Porturilor Maritime Constanța, din subordinea Ministerului Transporturilor. Acesta este dat în concesiune unei firme private de mai mulți ani. Cel mai probabil, aceștia trebuie să se ocupe de igienizare, dar acest lucru depinde de obligațiile contractuale.”, au declarat aceștia.

Primăria Constanța a vrut să ia în administrare Portul Tomis

Vă reamintim că, reprezentanții locali au aprobat, în ședința din 26 februarie, proiectul de hotărâre privind aprobarea solicitării trecerii imobilului „Port Tomis” din domeniul public al Statului Român în domeniul public al municipiului Constanța, în vederea reabilitării, având în vedere că Portul Tomis este situat în centrul istoric al oraşului, având o destinaţie eminamente turistică, fiind o emblemă a orașului, un loc de promenadă şi relaxare atât pentru localnici, cât şi pentru turişti.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Frate cate comentarii te ia capul da voi nu aveti ce face?????la munca!!!
2
4
Portul Tomis urmeaza sa fie inghitit de Comanescu.
3
3
Si nu o sa-l mai vedem??? Jurnalism de 2 bani...
5
0
le strange parvulescu si dulau de george
3
0
Hai Felicia! Treci la strans de alge. Sa vada lumea ce albinutza esti.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369