REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.4° Constanța Dum., 16 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6762
28.4° Constanța Duminică, 16 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6762
 

Posibile proteste ANAF! Vezi motivele

Posibile proteste ANAF! Vezi motivele

Replica API 13 octombrie 2016 | 00:31 329

Funcționarii publici din cadrul unităților subordonate ANAF, afiliați la SNFP, își exprimă indignarea față Guvernul Cioloș care permite aplicarea discreționară a legilor pe care însuși acesta le-a promovat.

Astfel, OUG nr. 43/2016, privind salarizarea bugetarilor în anul 2016, care a avut drept scop echivalarea salariilor pentru înlăturarea discriminărilor, nu se aplică direcțiilor subordonate ANAF pentru a doua lună consecutiv, cu toate că, sunt îndeplinite cumulativ, cele trei condiții impuse de lege: se află subordonate aceleeași ordonator de credite, au aceleași activități, funcții și atribuții și au același nivel de subordonare din punct de vedere financiar.

Această realitate este completată cu :

- lipsa protecției juridice a funcționarilor publici cu atribuții de control și executare în aplicarea legislației fiscale;

- îngrădirea dreptului de a promova a mamelor care revin din concediul de creșterea și îngrijirea copilului, prin nerecunoașterea acestei perioade ca vechime în muncă și specialitate, deși legea recunoașe acest drept;

- întârzierile, nejustificat de mari, în decontarea cheltuielilor făcute de funcționarii fiscului cu ocazia deplasărilor în interesul instituției, tehnica de calcul rudimentară, dotările minime precum și spațiile insalubre în care angajații fiscului își desfășoară activitatea.

Motivele prezentate mai sus au creat o stare de tensiune în rândurile angajaților fiscului, necontrolată în acest moment de organizațiile sindicale, care pot genera proteste spontane similare celor din 2010.

Dacă, pentru aspectele legate de condițiile de muncă răspunderea este fără echivoc a conducerii ANAF, neaplicarea actelor normative în vigoare privind drepturile salariale și neaprobarea protecției juridice funcționarilor publici cu atribuții de control și executare, poate fi interpretată ca o înțelegere tacită între Prim-ministru Dacian Cioloș, președintele ANAF - Dragoș Doroș și de ce nu, componente interesate ale mediului de afaceri, pentru a menține această instituție într-o stare de ineficiență.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
281541142331
5/49
2274181623
joker
123216151112