REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
9.4° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Posibilitatea ÎNCHIDERII ȘCOLILOR trebuie luată în calcul, crede Alexandru Rafila

Posibilitatea ÎNCHIDERII ȘCOLILOR trebuie luată în calcul, crede Alexandru Rafila

Replica API 4 octombrie 2020 | 00:16 3175

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a explicat la România TV ce şanse sunt ca şcolile din ţară să se închidă din cauza numărului mare de infectări de COVID, conform stiripesurse.ro

Medicul a spus că nu este un „adept al închiderii școlilor”. Rafila a precizat că „școlile în sine n-au înregistrat foarte multe cazuri”.

„Școlile în sine n-au înregistrat foarte mult cazuri. Au trecut în scenariul roșu, la nivel național, de când a început școala, 140 sau 150 de unități. Asta înseamnă sub 1% din numărul total de școli. Asta îmi arată că nu ar fi o problemă în sine la școală. Multe alte lucruri sunt legate de începerea școlilor: aglomerația, deplasările suplimentare ale părinților. Sunt multe alte lucruri corelate cu școala.

Eu personal nu sunt un adept al închiderii școlilor. Cred că copiii au stat prea mult timp în primăvară fără să desfășoare activitate apropiată de normal și, după părerea mea, închiderea școlilor ar trebui să fie una dintre ultimele măsuri”, a declarat profesorul Alexandru Rafila.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In Marea Britanie in scoli copiii nu poarta botnita. Am vazut ieri un material video cu premierul Boris Johnson in vizita intr-o scoala. Si la noi se pune problema inchiderii ? Adevarul e ca pentru cules sparanghel nu e nevoie de scoala.
5
4
Copiii sunt mult mai in siguranta la scoala. Ma uit la ei cum se joaca in timpul liber. Absolut nicio distantare sociala, se imbratiseaza, stau si cate 10-20 la un loc. Apoi parintii fac gura ca nu e sigur la scoala
7
4
dc sa inchideti scolile ar insemna sa stam toti in globuri de sticla virusu nu o sa dispara vai de generatiile de copii care vin cu scoala care se face urmariti sa devenim o tara de prosti
6
4
Ce ma pot scoate din sarite astia care tot vor pensii marite. Mai Cezara, economia nu poate sustine ssa ceva! Doar daca maresc impozitele, preturile si toate cele. Si care-i rezultatul?! Zero!
5
6
cand se maresc pensiile?
4
9
pashte Romania,..vin vremuri f grele,primavara 2021 inceputul dezastrului economic romanesc
5
1
Dupa alegeri potopul, cat despre retardatul de mai jos as vrea sa i se taie pensia ca pensia lui e platita de oamenii care munesc. E normal daca se inchide economia sa se taie pensii si salarii de la stat.
5
10
ba in plm,inchideti scolile,molurile plmele unde se aduna cocalarimea,toate barurile,rstaurantele si terasele.de aici se distribuie virusul!sa nu mai aiba unde plm sa se vinture cocalarii purtatori.dupa o luna cond incepe sa scada infectarile,dati drumul usor din nou..ce plm e greu asa!?
11
9

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108