REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
13.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Poşta Română cumpără saci de la un important om de afaceri din Constanţa

Poşta Română cumpără saci de la un important om de afaceri din Constanţa

Replica API 24 octombrie 2017 | 00:00 313

Gură de oxigen pentru o firmă cu pierderi masive

Gură de oxigen pentru o firmă cu pierderi masive

Omer Susli

Compania Naţională Poşta Română SA a semnat recent un acord cadru valabil patru ani pentru achiziţia de saci poştali, în valoare de trei milioane de lei. Una din firmele câştigătoare este deţinută de familia unui important on de afaceri din Constanţa, proprietar, până de curând, şi a unuia din marii retaileri de bricolaj din România.

Poşta Română a semnat pe 10.10.2017 un contract cu Ropeco Bucureşti SRL şi Aldo Security SRL pentru achiziţia de saci medii şi mari procesare numerar, în valoare de 1.739.140,40 lei, fără TVA. Anterior, pe 29.09.2017, compania naţională încheia un alt contract, pentru achiziaţia de saci polipropilenă în valoare de 1.180.720 lei, fără TVA, cu Rompextil SA Constanţa. Banii de la Poşta Română vin ca o gură de oxigen pentru firma din Constanţa, care are ca domeniu de activitate pregătirea fibrelor şi filarea fibrelor textile. Romtextil SA a raportat pentru anul trecut afaceri de 62 milioane lei şi pierderi de 9,7 milioane lei, cu 429 angajaţi, dar şi datorii totale de 43,5 milioane lei.

Doar trei ani a durat minunea Praktiker

Romtextil SA nu se află la primul contract cu statul, dar nici nu se poate spune că s-a îmbogăţit de pe urma acestora. În intervalul 2007- 2015, firma din Constanţa a beneficiat de contracte de peste 1,5 milioane de euro, majoritatea fiind încheiate cu Poşta Română. Romtextil SA este deţinută de Omer Susli, Yasin Susli, Mehmet Suzgu şi Isa Susli. Familia Susli deţine mai multe afaceri în Constanţa şi a devenit celebră în 2014, când a preluat de la nemţi cele 27 de magazine Praktiker din România. După numai trei ani, însă, în august 2017, Omer Susli anunţa vânzarea lanţului de magazine Praktiker către Brico Depot România.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu noi oamenii de rand putem face ceva, ci Procurorii, Agentia Mediului, ITM ,Anaf trebuie sa faca. Ei tb sa propuna modificarea legilor astfel incat acesti hoti si javre sa infunde puscaria daca isi bat joc de angajati si de mediu.
0
2
Ischembe gengjiz gonul oncez bolsurun
1
1
Stimabile, cine e de vina ca acest personaj face si desface ? Fara complicitatea a noastra , a romaniilor , nu o putea face. Dar cum pestele de la cap se inpute avem exemple clare in fruntea tarii care au vandut tot pe nimic doar lor sa le fie bine si acum sunt bine merci. Asadar , daca noi nu acceptam ei nu existau ! Sau nu se imbogateau ! Asa , stam si ne plangem de mila si ne uitam peste gard la vecinul care e mai istet !
0
4
Lucreaza cineva la acest turc, e platit cand la negru, cand la alb, minim pe economie. Are un administrator care umbla cu spaguiala peste tot.
5
9
O jigodie economica acest "om de afaceri". Speculeaza naivitatea si lacomia romanilor, cumpara societati de stat la privatizare si stoarce tot ce se poate din ele fara sa investeasca niciun leu. Exemplu: Creta Murfatlar. Dezastru ce este acolo. Nu inteleg cine "il tine in brate" sau unde cotizeaza de nu respecta cele mai elementare norme de mediu. Acolo se emana in atmosfera tone de praf si nimeni nu spune nimic, ma refer la autoritatile in masura. Au facut si un reportaj la DigiTv, au vorbit cu oamenii din zona, nimic. Toti locuitorii din zona sunt revoltati! Parca suntem o tzara a nimanui.
8
8

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614