REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.7° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.7° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poșta Română își anunță nouă echipă managerială: Țintim să eliminăm birocrația

Poșta Română își anunță nouă echipă managerială: Țintim să eliminăm birocrația

Valentina CAMARA 12 ianuarie 2023 | 00:00 307

PoÅŸta Română anunţă că numeÅŸte o nouă echipă managerială ÅŸi că a iniÅ£iat modificarea organigramei, iar cea nouă se află în proces de implementare. Unele departamente vechi din administraÅ£ia centrală se vor transforma în unităţi de afaceri independente.

”Compania NaÅ£ională PoÅŸta Română a început procesul de modernizare, care are ca scop final creÅŸterea calităţii serviciilor către clienÅ£i, prin debirocratizare, automatizare ÅŸi retehnologizare. În urmă cu câteva zile, a fost demarat procesul de modificare a organigramei de personal; cea nouă se află, în acest moment, în plină implementare. Concret, se vor transforma unele departamente vechi din administraÅ£ia centrală în unităţi de afaceri independente, se vor reaÅŸeza procesele decizionale ÅŸi se va numi o nouă echipă managerială. Această reorganizare este un proces de durată ÅŸi va fi implementată prin decizii de management succesive, care la final vor avea ca efect schimbarea fundamentală a modului de funcÅ£ionare a AdministraÅ£iei Centrale”, anunţă compania.

Dintr-o structură de control, administraţia va deveni o structură de susţinere a reţelei, inclusiv prin reducerea numărului de posturi din aparatul central administrativ.

Unităţile de afaceri au misiunea să atragă business şi vor opera independent faţă de administraţia centrală, precizează compania.

“În primul rând Å£intim să eliminăm birocraÅ£ia. Cu acest pas făcut, putem implementa mult mai uÅŸor proiectele noastre de business. Pentru că dorim să schimbăm total paradigma: dintr-o companie centrată pe instituÅ£ia hârtiei, vrem să devenim o companie agilă, care să răspundă nevoilor pieÅ£ei. Åži, pe de altă parte, să ne putem îndeplini mult mai bine ÅŸi misiunea socială. Am început, aÅŸadar, restructurarea, prin a schimba vechii directori, cărora le mulÅ£umim pentru munca de zeci de ani din PoÅŸtă. Avem, în acest moment, o echipă nouă de manageri, oameni cu viziune proaspătă ÅŸi consistentă, oameni cu idei noi, orientaÅ£i spre piaÅ£a globală. Am păstrat în această echipă, însă, ÅŸi manageri cu foarte multă experienţă în PoÅŸtă”, a declarat Valentin Åžtefan, directorul general al PoÅŸtei Române.

Compania prezintă noua echipă managerială:

Director Unitate de Afaceri Curierat – Constantin Cristian Tapalagă. El are 34 de ani de PoÅŸtă, a fost director al Sucursalei Regionale PloieÅŸti ÅŸi al Oficiului JudeÅ£ean de PoÅŸtă NeamÅ£, ÅŸef serviciu regional, inspector exploatare. A creat colective de la zero, a contribuit la optimizarea costurilor, la eficientizarea reÅ£elei poÅŸtale prin înfiinţări / desfiinţări subunităţi ÅŸi a coordonat managementul activităţii poÅŸtale din NeamÅ£.

Director Departament Economico-Financiar – Alexandru Butiseacă. El s-a alăturat echipei PoÅŸtei Române de puÅ£in timp. Este cercetător ÅŸtiinÅ£ific la Institutul de Economie Mondială al Academiei Române ÅŸi a fost cadru universitar la Universitatea Româno-Americană. A mai fost consilier al Ministrului InvestiÅ£iilor ÅŸi Fondurilor Europene ÅŸi al premierului României.

Director Departament ClienÅ£i ÅŸi Vânzări - Florin Gabriel Bulumac. El face parte din echipa PoÅŸtei Române de trei ani ÅŸi este director al Sucursalei Fabrica de Timbre, unde a crescut veniturile ÅŸi a implementat tehnologie de ultimă generaÅ£ie. A dezvoltat mai multe proiecte de succes, printre care linia tehnologică de insert pentru trimiteri masive de documente, precum ÅŸi echipamente pentru confecÅ£ionarea cutiilor de carton. Are o experienţă de 14 ani în industria bunurilor de larg consum.

Director Departament Resurse Umane – Florin Valentin Gliga. Din 2020 conduce sucursala Regională a PoÅŸtei Române din Cluj - Napoca. Are experienţă de 22 de ani în managementul companiilor mici ÅŸi mijlocii, timp în care a fost director economic ÅŸi financiar la fabrici precum: Combinatul de Celuloză ÅŸi Hârtie SomeÅŸ SA, Clujana SA, Unimet Cuc SA. De 16 ani oferă consultanţă financiară pentru companii.

Director Unitate de Afaceri Servicii Financiare – Emil Ion Ciorîia. El a fost director general adjunct în cadrul PoÅŸtei Române în 2009, apoi director al sucursalelor cu cel mai mare impact financiar ÅŸi operaÅ£ional. A studiat ÅŸtiinÅ£e administrative, securitate comunitară ÅŸi este absolvent al cursurilor postuniversitare organizate de Colegiul NaÅ£ional de Apărare ÅŸi Institutul Diplomatic Român.

Director Departament Infrastructură – Ovidiu Vasile Călin. El a intrat în echipa PoÅŸtei acum 13 ani ÅŸi fost director executiv, adjunct ÅŸi regional. Timp de 4 ani a activat ca secretar de stat în Ministerul ComunicaÅ£iilor ÅŸi Tehnologiei InformaÅ£iei.

Director Departament Juridic – Claudia Florentina Radu. De 12 ani este avocat, a lucrat la propriul său birou de avocatură, iar în PoÅŸta Română s-a angajat în 2020 pe postul de consilier juridic în cadrul Sucursalei Fabrica de Timbre.

Director Unitate de Afaceri Logistică – Alexandru Ioan Brătianu. El a ocupat funcÅ£ia de director al Sucursalei Servicii Expres a PoÅŸtei Române. Are o experienţă de 12 ani în Companie, timp în care a manageriat proiecte importante: a redefinit strategia comercială de consignaÅ£ie din subunităţile poÅŸtale, a dezvoltat proiectul Colete-online.ro, a creat serviciul e-mandat cu plata online ÅŸi a extins parteneriatul cu eMag în peste 500 de oficii poÅŸtale, scrie News.ro.

Coordonator Corpul de Control al Directorului General - Radu Ursanu. Doctor în economie, lucrează în PoÅŸta Română de 13 ani. Din 2020 este director al Sucursalei Regionale de PoÅŸtă IaÅŸi, unde a dezvoltat condiÅ£ii de lucru mai bune pentru angajaÅ£i.

Director Unitatea de Afaceri Imobiliară - Silviu Mărgean. De profesie este analist tehnic ÅŸi a lucrat în domeniul pieÅ£ei de capital în companii din UK ÅŸi Australia. În 2009 a ocupat funcÅ£ia de Director coordonator adjunct la DirecÅ£ia Regională de PoÅŸtă BucureÅŸti. A mai fost consilier în Ministerul Transporturilor, Infrastructurii ÅŸi ComunicaÅ£iilor (unde s-a ocupat de activitatea PoÅŸtei), precum ÅŸi administrator provizoriu în Consiliul de AdministraÅ£ie al Companiei.

Director Departament Transformare Digitală – Oana Anghelescu. Ea a lucrat în companii multinaÅ£ionale, unde a dezvoltat proiecte în managementul schimbării, alături de echipe internaÅ£ionale. A făcut parte din diverse proiecte de transformare digitală a proceselor de resurse umane, IT ÅŸi financiar, pentru clienÅ£i din industriile farma, automotive ÅŸi altele. De câteva luni, coordonează departamentul IT din PoÅŸta Română.

Director Unitate de Afaceri Imprimate – Adrian Mircea Grecu. Fost jurnalist, a intrat în echipa PoÅŸtei Române acum 20 de ani, ca purtător de cuvânt. A fost director la Fabrica de Timbre, manager de vânzări ÅŸi de producÅ£ie.

Modernizarea PoÅŸtei Române este o decizie asumată atât prin programul de Guvernare 2021-2024, cât ÅŸi prin Memorandumul privind strategia de dezvoltare ÅŸi diversificare economică a Companiei prin DART, aprobat de Guvernul României, potrivit È™tiripesurse.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272