REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
11.4° ConstanÈ›a Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Poștăriță din Constanţa, condamnată după ce a FURAT pensiile vârstnicilor

Poștăriță din Constanţa, condamnată după ce a FURAT pensiile vârstnicilor

Replica API 23 martie 2020 | 08:48 3241

Meseria de poștaș este una foarte solicitantă, atât din punct de vedere fizic cât și psihic. Mii de pensionari așteaptă venirea acestuia cu pensia aferentă, pentru a-și cumpăra medicamentele și alimentele necesare subzistenței. Ionica Grădinaru, din Constanța, de profesie poștaș, nu a ținut cont că pensia este singura sursă de venit pentru unii dintre oameni, și și-a însușit fără nici o remușcare banii destinați acestora.

Ionica Grădinaru, timp de 3 luni, în calitate de factor poștal, și-a însușit în interes personal suma de 26 395,62 de lei, prin falsificarea a 35 de mandate poștale și mandate pensii. Astfel, ea a achitat în fals, un număr de 35 mandate poștale și mandate pensii înscriind pe cupoanele de mandate date de legitimare ale destinatarilor ireale, semnând în locul destinatarilor de drept, însușindu-și sumele provenite din acestea în valoare de 26.395,62 lei. A fost dată pe mâna procurorilor. Cercetările au constat în verificarea mandatelor de pensii achitate de inculpată, coroborate cu declarațiile pe proprie răspundere ale persoanelor care au reclamat neprimirea sumelor de bani ce li se cuveneau. S-a stabilit astfel că factorul poștal, profitând de încrederea destinatarilor, a înscris pe un număr de 35 de mandate de pensii de diferite categorii (10 mandate poștale, 17 mandate de pensii ISTH, 6 mandate pensii gri, un mandat alocație și un mandat asigurări sociale), date nereale a destinatarilor, a semnat de primire în locul acestora și și-a însușit sumele aferente acestora. Echipa de control a reținut că toate cele 35 bucăți mandate poștale și mandate pensii figurau ca achitate în evidențele Oficiului Poștal, la datele menționate în tabel, asta deoarece inculpata a semnat în fals în locul destinatarilor și a menționat date de legitimare fictive, sumele fiind însușite de aceasta.

Instanța a decis condamnarea inculpatei Ionica Grădinaru pentru infracțiunea de delapidare în formă continuată la 2 ani de închisoare, iar pentru infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată la 1 an de închisoare cu executare. Decizia nu este finală, ea putând fi atacată cu apel.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum dracu pentru ala care a furat 2 batoane de salam ii da doi ani si asta pentru delapidare tot 2 ani? Asta este justitie? Pe cei din justitie cine ii condamna pentru faptele lor?
0
0
Urata fapta. Sa furi de la niste amarati de pensionari.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272