REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Poteleanu este blând! Controale dinainte anunţate la furnizorii de servicii medicale din Constanţa

Poteleanu este blând! Controale dinainte anunţate la furnizorii de servicii medicale din Constanţa

Replica API 12 iulie 2013 | 00:00 107

Bilanţul va fi unul ... "liniştit"

Bilanţul va fi unul ... "liniştit"

Constanţa ţine fraudele din farmacii, reţetele false, spălarea de bani din clinicile private sau spitalele aflate în subordinea autorităţilor locale şi centrale, la distanţă. Cel puţin în documentele oficiale ale Corpului de Control din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate nu au fost constatate astfel de cazuri penale, nu există anchete în derulare, nu există ceva notabil. Şi asta pentru că în judeţul Constanţa controalele la furnizorii de servicii medicale, aflaţi în relaţii contractuale cu reprezentanţii Casei de Asigurări de Sănătate, sunt dinainte anunţate! Da, în judeţul Constanţa oamenii sunt anunţaţi că urmează să le fie verificată activitatea. Adică să aibă timp omul să-şi pregătească actele, încât "judeţul Constanţa să fie ferit de scandaluri". Astfel, Casa de Asigurări de Sănătate Constanţa, prin reprezentantul legal preşedinte-director general, jr. Dragoş Poteleanu, informează furnizorii de servicii medicale spitaliceşti că: "în perioada 01 - 31 iulie 2013 angajaţii instituţiei desfăşoară acţiuni de control operativ la furnizorii de servicii medicale spitaliceşti, cu privire la verificarea raportării cazurilor care fac obiectul internării prin spitalizarea de zi. Tematica acţiunii de control se referă la calitatea serviciului medical şi la corectitudinea raportărilor. Echipele corpului de control verifică modul de respectare a clauzelor contractuale şi concordanţa între serviciile medicale contractate, raportate de către furnizor şi decontate de către CAS Constanţa şi serviciile consemnate în evidenţele specific la nivelul spitalului. Perioada controlată este 01.06.2012 - 31.05.2013. Rezultatele acţiunii de control vor fi prezentate în cadrul unui raport de control, după finalizarea acţiunii de control". Preşedintele Casei Naţioanle de Asigurări de Sănătate, Cristian Buşoi, declara săptămâna trecută că, alături de echipa de la Bucureşti, încearcă să găsească soluţii pentru a stopa cheltuirea incorectă şi ilegală a banilor din asigurările de sănătate. Buşoi propune întărirea zonelor de control şi antifraudă din interiorul sistemului de sănătate. "Va trebui să avem o cooperare mult mai bună şi mult mai strânsă cu instituţiile care prin lege sunt abilitate să urmărească, să ia măsuri şi să pedepsească toate cazurile de fraudare a sistemului de asigurări de sănătate din România. Cheltuirea mai eficientă şi reducerea fraudei este al doilea obiectiv major pe care mi-l asum în calitate de preşedinte al Casei Naţionale de Sănătate, a declarat Buşoi, la Constanţa. De precizat că până în prezent CAS nu a raportat nici un caz de frandă în judeţul Constanţa.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt anuntate din timp pentru a fi pregatita mita nenorocitilor,nu sunt alte motive.pur si simplu pentru ca cei vizati sa cotizeze la smecheri altminteri oricum aia vor gasi ceva ,ca e imposibil sa nu gaseasca,si vor plati mult mai mult.Aaaasa merg treburile in cacatul asta de tara,cu cacaturile lor de controale ,si examene aranjate,de cacati cu ochi care traiesc tata pe banii poporului sii doasre-n cur ,ori nici in cur nui doare ca voi,NOI deabia mai rasuflam in Wc-ul asta european din fundul curtii europene.
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212