REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.7° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
17.7° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Poţi fi chiar tu victima unei infracţiuni! Sfaturi de la poliţişti pentru a împiedica acest lucru

Poţi fi chiar tu victima unei infracţiuni! Sfaturi de la poliţişti pentru a împiedica acest lucru

Replica API 24 august 2013 | 00:00 565

Tâlhării, furturi cât şi alte fărădelegi se petrec pe străzile urbei de la malul mării, victimă putând fi orice constănţean sau chiar turist. Însă, cum obiectivul general al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa este creşterea gradului de siguranţă publică în judeţul Constanţa, iar valorile promovate prin activităţile derulate cu consecvenţă prin intermediul politiştilor de prevenire şi cei de proximitate sunt: "siguranţa" şi "încrederea", iată că oamenii legii vin cu sfaturi pentru cetăţeni.

Pentru a nu deveni victima unei infracţiuni se recomandă ca după lăsarea întunericului, să evitaţi deplasările şi plimbările pe alei neiluminate, izolate şi necirculate, pasaje subterane, parcări, locuri unde se află baruri etc. şi să nu vă expuneţi la vedere bijuteriile sau alte obiecte de valoare. Când vorbiţi la telefonul mobil pe stradă, fiţi atenţi la persoanele din jur şi observaţi-le reacţia. Instruiţi-vă copii să nu poarte telefonul mobil la vedere atunci când se deplasează pe stradă. Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine), poşeta sau geanta trebuie protejată cu mâna, având sistemul de închidere îndreptat spre corp. Informaţi Poliţia când necunoscuţi se interesează de proprietăţile dumneavoastră sau de cele ale vecinilor. Folosiţi lanţul de siguranţă când deschideţi uşa unei persoane necunoscute şi solicitaţi ca aceasta să se legitimeze. Draperiile sau jaluzelele vă pot feri locuinţa de priviri indiscrete. Nu păstraţi în casă sume importante de bani şi evitaţi să vă afişaţi sau să discutaţi despre bunurile de valoare pe care le deţineţi în locuinţă. Dacă la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care pretind că vând sau cumpără diferite produse, nu le permiteţi intrarea în locuinţă.Nu vă lăsaţi impresionaţi de ţinuta elegantă a unor persoane care încearcă să vă înşele vigilenţa pozând în oameni serioşi. Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să se subînţeleagă absenţa dumneavoastră şi nu faceţi publică lipsa temporară de la domiciliu (în cazul în care plecaţi în concediu). În perioada deplasării în concediu, rugaţi un vecin de încredere să vă supravegheze locuinţa. Pe timpul nopţii parcaţi autoturismul în locuri iluminate şi asigurate cu pază dacă este posibil, nu lăsaţi autoturismul deschis sau cu cheile în contact, chiar dacă îl părăsiţi doar pentru câteva momente, nu lăsaţi în autoturism bunuri de valoare (telefoane mobile, gps-uri, laptopuri, borsete ş.a.) genţi/sacoşe chiar goale, obiecte de îmbrăcăminte, suporturi pentru detectoare de radar sau chiar detectoare de radar etc. Dacă se află la vedere sunt "tentante" chiar şi pe timpul zilei, reprezentând o provocare pentru toate categoriile de hoţi. Pentru situaţiile de urgenţă în care este ameninţată siguranţa dumneavoastră, a familiei sau a bunurilor ori pentru alte situaţii în care legea o impune, apelaţi numărul unic de urgenţă 112.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212