REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Vin., 17 Mai 2024
Anul XX Nr. 6732
13.4° Constanța Vineri, 17 Mai 2024 Anul XX Nr. 6732
 

Povestea de viață impresionantă a doi soți angajați la CT BUS, fosta RATC. VIDEO!

Povestea de viață impresionantă a doi soți angajați la CT BUS, fosta RATC. VIDEO!

Replica API 8 noiembrie 2019 | 03:43 940

Doi soți, colegi de muncă, mărturie a schimbărilor prin care a trecut transportul în comun din orașul nostru, ne povestesc despre anii petrecuți în slujba constănțenilor. Totul a pornit de la o fotografie de acum 33 de ani, refăcută astăzi, în același loc, cu aceiași oameni, la mijlocul de transport 43. Atunci troleibuz, acum modernul autobuz Isuzu.

Faceți cunoștință cu Nely și Gheorghe Pungoi, doi constănțeni cu o viață întreagă petrecută la Societatea de Transport în Comun. Mărturie a schimbărilor prin care a trecut regia, de la IJTL în 1986, la ITC în 1989, RATC, ÎN 1983 și actuala CT BUS.

S-au cunoscut la serviciu, la începutul anilor 80. Aici s-au căsătorit și și-au întemeiat o familie. O poveste impresionantă de viață care începe de la o fotografie ce imortalizează momentul în care cei doi, împreună cu un alt coleg, pozează lângă un troleibuz 43, în curtea societății. La 33 de ani distanță, cei trei colegi, doi dintre ei ieșiți deja la pensie, se grupează în același loc, în fața unui mijloc de transport modern care circulă astăzi pe străzile orașului nostru. Un moment unic pentru soții Pungoi care povestesc cu nostalgie despre anii petrecuți în transportul public de persoane.

Cu ochii în lacrimi cei doi soți spun că și-ar dori să dea timpul înapoi. Anii de muncă le-au adus multe bucurii și împliniri. Doamna Nely a lucrat timp de 3 decenii ca dispecer la cap de linie 43 iar soțul, după ce a renunțat la postul de șofer din cauza unor probleme de sănătate, este acum șef de coloană pe linia 43. Anii au trecut, oamenii s-au schimbat, transportul în comun s-a modernizat, iar ei, soții Pungoi sunt martorii acestor etape.

Video:

Sursa video: Primăria Constanța

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne, alea erau tramvaie? Zguduiau pamantul si apartamentul cand treceau. Imi zanganeau toate geamurile de la apartament. Toate tarile avansate au tramvaie dar nu d-astea care trec prin casa.
2
0
o poveste draguta, doi oameni simpatici. Pacat insa de RATC, distrus de consilierii locali si primarii de dupa anii 90 incoace: unde sunt tramvaiele? unde sunt troleele? Orasele moderne au transport electric, iar Constanta se plimba in autobuze poluante... despre asta asteptam un reportaj documentat pe ultimii 30 de ani de activitate
9
2
Sugeti p.la ca nimic nu e bine in orasul asta..mergeti pe jos atunci..muie
4
12
Primari Consta a distrus transportul in comun din Constanta si acum vine cu articole lacrimogene petru fraieri
13
1
Le puteti gasi in fundatia si pavajul City Park mall. La intrarea dinspre lac puteti observa atat pavajul cat si structura de rezistenta din tot ce a insemnat sina de tramvai.prietenii stiu ce spun.
13
1
Acum se munceste cu salariu minim pe economie.
15
0
Nu numai sina tramvaiului este problema! Ci si cablul de Cupru.Fier vechi si bani buni bagati la buzunar! Cine a tinut evidenta cati km de cablu sau sina erau pe inventar si cat s-a valorificat! Dar marea problema este poluarea cu autobuzele SH,motorina scumpa achizionata prin filiera lu'Pastaie si transportul defectuos si greoi in comparatie cu ramele de tramvai care incarcau o groaza de pasageri ,pe scaun si in picioare, in comparatie cu autobuzele actuale destul de mici! Numai exista autobuze cu burduf! Treaba este buna acum ca au transformat firma din Regie in SA .Acum e trai pe vatrai.
20
1
am si eu o intrebare. s-a desfiintat un mijloc de transport nepoluant, asta e, dar ce s-a intamplat cu sina de tramvai??? au fost zeci de Km de sina de tramvai. nu si0a pus nimeni acesta intrebare?
30
1
frumos , dar oamenii nu mai sant respectati , generatiile tinere nu mai stiu ce este respectul
19
3
Erau vremuri cand erai respectat la munca. Iata si vechimea in meserie. Frumos.
29
0
Foarte frumoasa povestea
20
1
da atunci era electric si nu polua dar nu putea mazare sa fure la motorina adusa de strutisnsky .acum polueaza si e bine .sa vedeti ce fum scot autobuzele astea moderne cind urca dealul la dacia hehe
25
4
Sanatate multa !
28
2
Felicitari pentru acesti oameni! Despre ITC ce sa spun... ce a fost si ce mai e! O tempora, o mores! Sa-i multumim lu' Pastaie ca a distrus liniile de tramvai! Toate capitalele moderne ale lumii au tramvaie! Noi le-am desfiintat! Am scos troleibusele si tramvaiele care erau cat de cat ecologice si am bagat autobuse ultrapoluante diesel!
34
3

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468