REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
15.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

POVESTEA 'FEMEII cu VALIZA' din fața gării din Constanța: CASĂ MISTUITĂ de FOC, pat sub STELE!

POVESTEA 'FEMEII cu VALIZA' din fața gării din Constanța: CASĂ MISTUITĂ de FOC, pat sub STELE!

Replica API 3 septembrie 2019 | 00:00 508

Mii de oameni își petrec ani buni din viață în pustietatea străzii. Trăiesc de pe o zi pe alta așteptând mila și bunătatea trecătorilor de a le oferi bani, haine sau mâncare. Sunt persoane pe care le găsim în același loc mereu, dar, totuși, ele rătăcesc. Privirea lor este una confuză și abătută, iar viața lor o adevărată luptă pentru supraviețuire. În zona gării din Constanța, o putem observa des pe Mariana Marcu, o femeie de 53 de ani, ce nu mai speră la o locuință, ci la o pâine și câteva haine de schimb.

Cei care trec prin fața vaporașului de la gară nu au cum să nu observe o femeie stând pe o bancă și ținând o valiză. Poate că, în primă fază, comportamentul acesteia speria pe oricine, și aici ne referim la faptul că gesticulează haotic și este agitată. Însă, după un schimb de cuvinte, este clar că este un om cu un destin crunt. “Nu m-a ajutat nimeni. Nu, nu. Cine să mă ajute? Primăria ce să-mi facă? Cine vrea să mă ajute, să îmi dea și mie o pâine, niște haine noi. Eu aici stau mereu. Am copiii plecați, nu am telefon să vorbesc cu ei, nu mai știu de ei, au viața lor”, a spus femeia. Dar povestea ei de viață este cu adevărat tragică. Potrivit declarațiilor ei, în trecut, a avut o locuință în Palazu Mare. Un om normal, cu o viață modestă. Dar ceasul rău a lăsat-o pe drumuri, în bătaia sorții. Se pare că imobilul i-a fost mistuit în urma unui incendiu, iar de atunci a luat calea străzilor. ”Eu stau pe drumuri de vreo patru ani, stăteam la Palazu Mare până să-mi ia casa foc de la butelie. Acum, în afară de valiza asta, n-am nimic. Ce să fac? Am și probleme cu inima, mă doare foarte des. Ce ajutor să cer? Doar să am și eu ce plan cu privire la obținerea unei locuințe sociale, fiind, din câte se pare, prea supărată pe toți și toate. Totodată, potrivit comportamentului de care a dat dovadă, nu este exclus ca femeia să sufere de anumite afecțiuni medicale, inclusiv psihice. Cert este că aceasta nu-și dorește decât să supraviețuiască, să fie ajutată cu haine și mâncare.

A.M.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Primaria e datoare sa rezolve problema ca doar votul e dat de constanteni !
1
0
Dar copiii doamnei ce fac??? Da, am inteles, sunt plecati la munca, au viata lor, dar au si o mama...
0
0
Bine ca stau toti parazitii in locuinte sociale si au beneficii pe care nu merita....Alooo!!!...Mereuta Emil pde la DGAS...marele director interlopule in loc sa iti iei bolizi de lux si terase mai fa ce trebuie cu banii...nu te mai satura Dumnezeu odata?...fa si lucrurile care trebuiesc mai ridica capul din afaceri si combinatii si numai sta prin restaurante pe banii institutiei...pune osul la treaba..
3
0
tranteai o rulota, container sau din chirpici ceva rapid
0
0
poate aude si primaria plina de sefuti de birouri si inspectorasi de specialitate cu facultate la privat, alo, mai sunteti acasa?
11
0
Bogatii Constantei sa contribuie la ajutorarea femeii.
8
1
Felicitari d-lor ptr atitudinea fata se situatia femeii ----Poate unul cu putin tupeu sau un ziarist sa faca demersuri la primarie ptr o fapta buna
16
1
Bine ca tiganii stau in locuinte sociale si ne sfideaza si ne umilesc pt ca se fol de violenta fizica si verbala.pt a ne inimida si aceasta femeie care nici macar nu cerseste!! sta pe banca aia de luni de.zile si nu e.ajutata de nimeni.... Hai fagadau vin alegerile! Fa te rog o fapta buna.si da i o camera unde sa doarma....maine poimane vine iarna si o sa moara saraca ca un caine....
14
1
pai si de ce nu a stat pe locul casei arse? sau i-au luat samsarii terenul???
8
5
Si noi facem festival in timpul asta!Mancam scoici si aplaudam incultii din PSD,speram ca niste idioti ca o sa vina un Mowgli incompetent sau cine stie ce alta Chichirau de Orleans sa ne rezolve problemele,poate M Diaconu in travesti ar reusi cum a reusit la Bruxelles sa faca aburi de transpiratie impreuna cu nespalata Norica!Sunteti o rusine futu va n gura de politicieni cu aspiratii de fiinte,multi dintre voi nu mai sunt oameni!Sunteti niste papitoi cu camasi de la Polo,vezi Dacian Yoga,si Chanel pe langa topogane obosite din fibra de sticla,vezi Viorica Lingirica de Videle, vaffanculo TUTTI
16
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108