REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Povestea neştiută a morţii lui Heath Ledger. Sora actorului i-ar fi prevestit sfârşitul

Povestea neştiută a morţii lui Heath Ledger. Sora actorului i-ar fi prevestit sfârşitul

Replica API 17 februarie 2021 | 00:00 1325

O lume întreagă l-a apreciat pe Heath Ledger pentru rolul său emblematic „The Joker”, din seria Batman - „The Dark Knight”. Nimeni nu se aştepta ca tânărul actor în vârstă de doar 28 de ani să îşi piardă viaţa atât de repede. Oficial, a murit din cauza unei supradoze de medicamente, dar povestea are mai multe detalii neştiute.

Heath Ledger

Foto Profimedia

Moartea lui Heath Ledger a surprins pe mulţi fani ai actorului şi nu doar pe fani. Medicii legişti au descoperit că „Joker” a murit din cauza unei intoxicaţii cu şase substanţe antidepresive analgezice şi anxiolitice. Se pare că actorul a fost afectat de ultimul său rol, care l-a epuizat fizic şi psihic, fiind cel mai dificil din cariera sa, scrie clickpentrufemei.ro.

Heath Ledger dormea două ore pe noapte

Când Heath Ledger a murit în 2008, lumea era în stare de şoc. Actorul se afla în vârful carierei sale şi, din exterior, părea că are tot: faimă, bani şi admiratori în toată lumea. Deşi actorul se bucura de succes pe partea profesională, viaţa personală era dărâmată - acesta nu doar că era un consumator abuziv de droguri, dar se lupta şi cu insomnie, uneori dormind doar două ore pe noapte.

Cauza morţii sale a fost atribuită unei supradoze accidentale, dar drumul său către medicamente a fost complicat, întunecat şi de neînţeles. Cu un portofoliu strălucitor şi o relaţie de cuplu apreciată de cei din jur, din care a rezultat o fiică superbă, nimeni nu ar fi ghicit că zilele sale erau numărate.

Cu toate acestea, se pare că în spatele aprecierilor, lucrurile nu erau roz. În anul 2007 relaţia de cuplu al celor doi ajunsese la sfârşit, Ledger şi Michelle s-au separat, iar acel moment a fost esenţial pentru suferinţa lui Ledger.

Ce s-a întâmplat cu adevărat în viaţa lui Heath Ledger?

În urma despărţirii de iubirea vieţii lui, actorul s-a concentrat tot mai mult pe performanţa profesională, până la epuizare. A făcut mari eforturi pentru a intra în mentalitatea lui „Joker”: „Săptămâna trecută, probabil am dormit în medie două ore pe noapte. Nu mă puteam opri din gânduri. Corpul meu era epuizat, iar mintea mea încă mergea”, declara Ledger în trecut. Insomnia, stresul, dorul de fiica lui şi de familia îl făceau să fie disperat de nefericit şi trist...

Sora lui Ledger i-a prevestit moartea?

Familia începuse să fie din ce în ce mai îngrijorată pentru el. În mod surprinzător, cu o seară înainte să moară, sora lui l-a sunat şi i-a spus să nu ia medicamentele eliberate pe bază de reţetă, dar Ledger i-a spus că ştie ce urmează să facă şi că e bine.

În următoarea zi, actorul a fost găsit mort în apartamentul lui din New York de către maseuza lui, care venise pentru o programare. Menajera şi maseuza l-au găsit pe actor inconştient şi gol pe podea, iar din nefericire nimeni l-a mai putut salva, supradoza de medicamente şi de droguri au fost pentru el fatale.

Cine i-a eliberat reţeta de medicamente fatală?

Nici până în ziua de azi nu se ştie cine i-ar fi furnizat actorului analgezicele (pe lângă medicamentele cu reţetă recomandate de medic), dar pentru tatăl actorului singura persoană vinovată rămâne însuşi fiul său, Heath Ledger: „A fost în totalitate vina lui, nu poţi da vina pe nimeni altcineva pentru această situaţie. Este greu de acceptat pentru că îl iubeam atât de mult şi eram atât de mândru de el”, e declarat tatăl actorului la câţiva ani de la moartea lui Ledger.

Dispariţia lui „Joker” nu numai că a întrerupt o carieră promiţătoare, dar şi-a devastat complet familia. Fosta lui soţie, Michelle Williams a fost tulburată de aflarea veştii: „Mi-a frânt inima. Eu şi familia lui o privim pe cea mică cum vorbeşte cu copacii, îmbrăţişează animalele şi face primii paşi. Uneori, ştim că el este încă alături de noi. Va fi crescută în cele mai bune amintiri despre el”, a declarat Michelle.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272