REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.6° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.6° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Povestea refugiaților adăpostiți de Codin Maticiuc. Femeile le-au spus copiilor că pleacă în vacanță

Povestea refugiaților adăpostiți de Codin Maticiuc. Femeile le-au spus copiilor că pleacă în vacanță

Replica API 28 februarie 2022 | 00:00 649

Codin Maticiuc a făcut un gest extrem de impresionant. Acesta a găzduit prin intermediul fundației sale o familie de ucrainieni, care au fugit din calea războiului.

Codin Maticiuc

Omul de afaceri Codin Maticiuc, recunoscut și pentru activitatea sa filantropică, a postat pe rețelele de socializarea povestea impresionantă a unei familii de ucrainieni pe care a găzduit-o prin intermediul fundației sale Metropolis.

Maticiuc a relatat că este vorba despre trei femei cu copii mici, care fuseseră inițial adăpostiți la Biserica Sfinții Ioachim și Ana. Refugiatele au luat cu ele micuții familiei, iar pe bărbați i-au lăsat în Ucraina, aceștia fiind obligați de guvern să lupte împotriva invaziei ruse.

Pentru a face mai ușoară trauma despărțirii de casă, femeile le-au spus copiilor că pleacă într-o vacanță, scrie click.ro.

Codin Maticiuc a relatat în postarea sa pe contul de Instagram că a încercat să-i întâmpine cât mai bine pe copiii și pe femeile care au grijă de ei. Cel mai emoționant moment a fost atunci când băiețelul familiei, odată ajuns în spațiul pus la dispoziție de Maticiuc, s-a declarat atât de încântat, încât a simțit că într-adevăr este în "vacanță".

Refugiații ucraineni întâmpinați cu brațele deschise de către români

Refugiații ucrainieni au venit într-un număr extrem de numeros la granițele României, în încercarea disperată de a scăpa cu viață din calea invaziei ruse. Cetățenii români s-au mobilizat și i-au așteptat pe ucrainieni cu alimente, ceai, îmbrăcăminte, pături.

Mai multe instituții și oameni de afaceri au pus la dispoziția ucrainienilor spații de cazare în hoteluri sau pensiuni. De asemenea, mai mulți patroni de firmă au anunțat că oferă locuri de muncă refugiaților pe o perioadă de 9 luni de zile, fără să fie nevoie de un act adiționat în afară de cel de identitate.

Situația în Ucraina rămâne una dramatică, iar președintele Volodimir Zelenski a declarat că este dispus să se așeze la masa negocierilor cu Putin.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212