REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
17.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

'POVESTEA' unui bărbat din Mangalia, care şi-a înjunghiat soţia! Părăsise penitenciarul în vară… şi l-au săltat din nou poliţiştii

'POVESTEA' unui bărbat din Mangalia, care şi-a înjunghiat soţia! Părăsise penitenciarul în vară… şi l-au săltat din nou poliţiştii

Replica API 31 octombrie 2018 | 09:16 481

Cu permisul ANULAT, la plimbare

Cu permisul ANULAT, la plimbare

A provocat un accident rutier în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice, apoi, cam peste un an, și-a înjunghiat soția! A fost condamnat la 6 ani pentru tentativă de omor, pedeapsă la care au fost adăugate și cele 9 luni din dosarul cu accidentul. La finele lunii iulie anul curent a fost eliberat condiționat și acum a ajuns iar în atenția oamenilor legii. De ce? A fost prins la volan chiar dacă avea permisul anulat.

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Mangalia, la data de 29 octombrie a.c., au depistat un bărbat, în vârstă de 35 de ani, Cătălin Ciprian Barbu, care a condus un autoturism, pe strada 1 Decembrie 1918 din Mangalia, având suspendat dreptul de a conduce autovehicule, din data de 2.12.2011. Polițiștii constănțeni l-au reținut pe bărbatul în cauză, pe bază de ordonanță, pentru o perioadă de 24 de ore și l-au introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanța, iar la data de 30 octombrie a.c. a fost prezentat Judecătoriei Mangalia cu propunere de arestare preventivă.

Mai exact, permisul de conducere i-a fost anulat în anul 2011, după ce a provocat un accident rutier, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În acel dosar a fost condamnat la 9 luni cu suspendare. Apoi, pe 2 iulie 2012, bărbatul și-a înjunghiat soția, în zona feselor, aceasta ajungând în stare gravă la spital, acolo unde a stat internată pe Secția de Terapie Intensivă, după ce a fost supusă unei intervenții chirurgicale pentru a fi îndepărtată partea metalică a cuțitului, care rămăsese înțepenită.

Despre autorul faptei, se ştia că este soţul femeii, Ciprian Cătălin Barbu, cu care se afla în plin proces de divorţ. Bărbatul avea interdicţie să se apropie la mai mult de 50 de metri de soţia sa, potrivit unei hotărâri date de Judecătoria Mangalia, însă acesta nu a respectat interdicţia impusă de instanţă şi, mai mult decât atât, a agresat-o fizic, punându-i viața în pericol.

După un schimb de replici acide, bărbatul a pus mâna pe un briceag şi l-a implantat soției în zona toracală. La finele lunii septembrie 2012, Tribunalul Constanța l-a condamnat la 6 ani pentru tentativă de omor, pedeapsă ce i-a fost mărită cu 9 luni (de la accident).

Astfel, cea rezultantă a fost de 6 ani și 9 luni. A rămas definitivă pe 8.11.2012, atunci când judecătorii au decis ca victima, care s-a constituit parte civilă, să primească 10.000 de euro daune morale. A fost încarcerat în Penitenciarul Poarta Albă și apoi transferat la Găești. Pe 25.07.2018 a fost eliberat condiționat, iar acum a ajuns, din nou , în atenția oamenilor legii. Judecătorii l-au plasat sub control judiciar, pe o perioadă de 60 de zile.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sistemul este de kkt . cum vreti sa se deplaseze omul ? da-I amenda !
0
0
Este victima sistemului, statul paralel e de vina. El incurajeaza infractionalitatea , DAR nu iti fa griji Barbule o sa faci puscarie la domiciliul tau ca PSD are grija de noi
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272