REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

'Povești' din cartierul Km 5: FILAJE, SĂRITURI din MAȘINĂ și 'PURADEI' CĂȚĂRAȚI pe TRENURI

'Povești' din cartierul Km 5: FILAJE, SĂRITURI din MAȘINĂ și 'PURADEI' CĂȚĂRAȚI pe TRENURI

Replica API 28 iunie 2019 | 00:00 379

Ismail Selcin, Izet Ergivan și Izet Aci au fost trimiși în judecată, la finele anului 2018, pentru furt calificat, parte vătămată în dosar fiind S.C. Ameropa Grains S.A.. Întrucât în cauză au fost încheiate acorduri de mediere, anumite fapte au fost "șterse". Astfel, singurul care s-a ales cu un an de închisoare, în regim de detenție, este Izet Ergivan. Decizia nu este definitivă și va urma să se judece apelul, pe 12 septembrie. Însă, atunci când decizia va rămâne definitivă, și dacă pedeapsa va rămâne de 1 an, el va fi eliberat. De ce? Pentru că se află în arest din noiembrie 2018.

În fapt, instanța a reținut că, la data de 14.11.2018, cei trei bărbați, precum și minorii C., Genii și Pufi au frânat un tren de marfă, au deschis trapele de descărcare ale vagoanelor, lăsând să curgă grâul pe terasamentul căii ferate, iar ulterior au adunai grâul căzut. În data de 15.11.2018 Ismail Selcin a luat legătura cu un bărbat pentru a vinde grâul sustras.

Astfel, la data de 14.11.2018, lucrătorii Postului de Poliție TF Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în jurul orelor 18:00, cu ocazia unei patrulări, pe linia de cale ferată 814, Palas - Port Constanța, în zona km 5+00, au observat și identificat o grămadă de grâu pe firul 1, între șinele de cale ferată, având o amprentă la sol pe o distanță de aproximativ 20 metri. Față de această situație lucrătorii de poliție, au procedat la supravegherea operativă a zonei, până în jurul orelor 23:00, după care s-au retras întrucât zona nu mai putea fi supravegheată din cauza condițiilor atmosferice, respectiv ceață densă, la fața locului rămânând lucrătorii de poliție pentru a asigura paza mărfii. În urma investigațiilor efectuate de către lucrătorii de poliție, potrivit rolii.ro, s-a stabilit faptul că grâul ce se afla pe terasamentul căii ferate este din vagoanele de marfă ce au circulat în compunerea trenului de marfă care a circulat în data de 14.11.2018, pe relația de cale ferată Palas - Port Constanța și aparține operatorului feroviar Tehnotrans.

De la mic la mare, persoanele de etnie romă, precum furnicile: adunau grâul!

Cu ocazia supravegherii operative a zonei, în data de 15.11.2018, în jurul orelor 16:30, lucrătorii de poliție au observat mai multe persoane de etnie romă, respectiv bărbați, femei și copii, care încărcau saci din rafie de culoare albă, cu grâu ce se afla pe terasamentul căii ferate, printre care a fost observat și un minot cunoscut ca Pufi, persoană care frânează trenurile de marfă ce tranzitează zona stației de epurare și Poarta 6. În același loc au fost observați și cei trei inculpați, care, după ce au terminat de încărcat sacii, i-au cărat în curtea unui imobil care nu este delimitată prin gard împrejmuitor, în Km 5. Oamenii legii au mers acolo și au continuat să-i urmărească.

URMĂRIRI în TRAFIC: unul dintre inculpați a sărit din vehicul!

O echipă de poliție, aflată poziționată pe dealul dintre calea ferată și Secția 5 Poliție Constanța a observat că în curtea imobilului, locul unde au fost transportați sacii încărcați cu grâu de pe terasamentul căii ferate, a pătruns o autoutilitară marca Iveco, iar conducătorul auto a început să încarce saci cu grâu în autoutilitară, fiind ajutat de două persoane dintre cele care îl așteptau în curtea respectivă. Apoi a plecat, însoțit fiind de Ismail Selcin. Autoutilitara și-a continuat deplasarea până pe Șoseaua Mangaliei, unde a virat la dreapta, îndreptându-se spre complexul Dorally. În dreptul sensului giratoriu de pe Șoseaua Mangaliei, situat lângă stația peco, s-a procedat la interceptarea acestora, ocazie cu care s-a observat că de pe locul din dreapta al autoutilitarei, inculpatul Ismail Selcin a sărit din mers și a fugit printre blocurile din zonă, fără ca acesta să poată fi reținut.Procedând la oprirea autoutilitarei, s-a stabilit că la volanul acesteia se afla un bărbat și că autoutilitara era încărcată cu mai mulți saci cu grâu, fără a se putea stabili cantitatea exactă. Având în vedere faptul că inculpatul Ismail Selcin urma să mai primească diferența de bani, în sumă de 1.200 lei, lucrătorii de poliție i-au solicitat acestuia să-l apeleze telefonic pe acesta și să aranjeze o întâlnire pentru a-i da suma de bani restantă. Zis și făcut, astfel că suspectul a fost prins. Potrivit șoferului autoutilitarei, a mai cumpărat și în trecut de la el orz, fără a ști de unde provine.

Declarațiile unuia dintre inculpați

Fiind audiat în calitate de inculpat, Ismail Selcin, în prezența apărătorului, potrivit rolii.ro, a declarat: ”Nu recunosc fapta astefl cum mi-a fost reținută în sarcină de către organele de urmărire penală. Arăt că nu eu am frânat și nici nu am participat la frânarea nici unui tren. În data de 15.11.2018, am fost contactat de niște copii și femei pe care îi știu din vedere de prin cartier dar nu pot să spun exact cum se numesc și doar cum îi strigăm noi în cartier: Pufi, Genii, C. și o doamnă Prința și încă două doamne ale căror nume nu le cunosc. Aceștia m-au întrebat dacă cunosc pe cineva care vrea să cumpere grâu, eu aveam numărul unei persoane despre care știam că dorește să cumpere grâu, nu știu cum o cheamă. Numărul îl aveam de la alți băieți care stăteau pe linie și cărau trei saci de soia. Arăt faptul că eu, personal, nu am încărcat niciun sac cu grâu vărsat de pe linie și doar am ajutat să urce sacii respectivi în autoturismul celui care cumpără. În urma acestei activități urma să primesc și eu o sumă modică, gen 20, 50 lei, de la copiii aceia și de la femeie. Din câte cunosc sacul se vinde cu 15 lei. Un sac are aproximativ 30 kg. Cu toții am încărcat aproximativ 100 de saci. Arăt că eu am o concubină care are o fetiță de trei ani, pe care o îngrijim amândoi iar eu am un băiat de trei ani, care nu este recunoscut și e tot în grija mea. Eu m-am întors de trei săptămâni în țară, arăt că lucrez în străinătate, Germania și Anglia în construcții", a spus acesta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa ne bagam pula in rasa lor de ciori ce rromi bsgamiash pula-n ei de ciori sau tzigani atat nu RROMI sa-i fut in gura pana-i cizelez in mortii lor de gunoaie analfabete inculte
3
0
sictir ba ca noi muncim in tiganie acolo in 5. de unde credeti ca mi-am luat panamera acum. ce, voi romanuri proaste nu aveti si voi porsche?
0
5
pedepsele sunt prea mici pentru infractorii astia
6
1
Avea si Constanta asta o zona mai curata si civilizata si ce a spus Radu Mazare hai sa fac HANRY COANDA si cum asta era dumnezeu in Constanta dorinta i s-a inplinit.
6
0
Acolo se fura din anii 90 , si de atunci pana azi ati prins 3 persoane mari si late ... , nu au dat dreptul ?
4
0
Uitati-va la un documentar care are ca tema comportamentul maimutelor in grup , extrem de zgomotoase , scuipa ,fura, batai ptr. a domina grupul si femelele , etc , vi se pare cunoscut ? Eu cred ca Darwin avea dreptate , omul se trage din maimuta , iar tiganii sunt o specie care a ramas blocata in tranzitie !
9
1
Legea e prea blanda cu ciorile astea, daca continua cu furtul si distrusul, si vor continua, dat foc la cosmelii si mutati fortat pe camp pt. ca nu se pot integra in societate, deci locul lor e pe camp nu printre oameni.
12
1
Da voi ce comportament aveti mai analfabetule?
1
7
exterminati rasa
6
1
Rom sau romin tot dracul ala este, rominii s-au tiganizat, au preluat limbajul si comportamentul mitocsnesc din Las Fierbinti.
11
2
Erau romi sau romini??
5
2
MOARTE TIGANILOR
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272