REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Poză de colecție! Chițac și Făgădău, împreună în fața Domnului

Poză de colecție! Chițac și Făgădău, împreună în fața Domnului

Andreea VREJOIU 17 octombrie 2022 | 00:00 3351

Întâlnire de gradul 0 la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului I”, din zona Tomis Mall. Vergil Chițac, actualul primar al municipiului Constanța, dar și Decebal Făgădău, fostul edil, au fost prezenți în cursul zilei de duminică, 16 septembrie a.c., la sfințirea lăcașului de cult.


ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, actualul primar al municipiului Constanța, Vergil Chițac și fostul edil PSD Decebal Făgădău, au participat în cursul zilei de duminică dimineață, 16 octombrie a.c. la sfințirea unei biserici din zona Tomis Mall. Cei doi au fost invitați de preotul paroh al lăcașului de cult pentru că în timpul mandatelor acestora administrația locală a alocat bani pentru reabilitarea bisericii.

În Biserica Adormirea Maicii Domnului 1 din Constanța, construită în perioada 1905-1911, de câțiva ani buni a început o amplă lucrare de restaurare a picturii. Biserica a fost construită între anii 1905-1911 după proiectul inginerului Polizu. Planul catapeteasmei este realizat de arhitectul G. Mandrea. Piatra fundamentală la temelia edificiului a fost pusă în 1906, de către episcopul Dunării de Jos Pimen Pretura. În 1911 are loc târnosirea bisericii de către episcopul Nifon de la Galați. Este construită în stil bizantin-românesc. La 15 februarie 1910 se încheie contractul între Primăria Constanța și pictorul D.Marinescu, pentru pictarea interiorului bisericii, în stil renascentist. Mobilierul și catapeasma sunt sculptate de sculptorul C.M. Babic din București. Vitraliile de la ferestre sunt executate de Hogo Gross, la fabrica de oglinzi și vitralii din București.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Uitati-va la fotografia cu mainile unite. E fix fotografia cu Putin locul lui Teodosie si cu acei separatisti pro-rusi din Ucraina, dupa semnarea anexarii, daca va amintit fotografiile alea penibile din urma cu 2 saptamani. Uitati-va mai atent, ambii primari ai Constantei, Teodosie "patriarhul" Dobrogei, maine-poimaine ne trezim ca semnaturile alea care evident nu erau pentru demiterea lui Iohannis (ca nu e posibil asa ceva) si ne trezim ca semnaturile alea erau de fapt pentru un pseudo-referendum pentru AUTONOMIA DOBROGEI si anexarea de Rusia, dupa ce trece de Odesa. Satana Teodosie a mai facut un sondaj, un POLL d-asta in 2013 in ziarul lui preferat, TELEGRAF, in care constantenii erau intrebati daca vor AUTONOMIA DOBROGEI, iar putin peste 50 la suta au votat DA, probabil ignoranti fiind si indusi in eroare ori analfabeti functionali. Cer e ca la scurt timp dupa asta, in 2014 Rusia invadeaza si ocupa ilegal Crimea. Ceea ce ma face sa cred ca Dughin, in urma venirii in Romania si intalnirii cu Teodosie si Adrian Nastase prin 2013, dar si mai tarziu prin 2015, sa fi pregatit o astfel de "anexare surpriza" si a Dobrogei. De la satanistii astia ma astept la orice. Se vede in privirea lui de "fata bisericeasca" cat de OM BUN este, nu? Cautati fototgrafii cu Ivan cel Groaznic, pseudo-patriarhul satanist al Rusiei care si-a omorat propriul fiu. Exact privirea aia plina de rautate o are. Mai are rost sa aduc in discutie ca Teodosie a recunoscut public ca a COLABORAT CU SECURISTII lui CEAUSESCU sau ca detine o avere de milioane de euro si a primit "mostenire de la matusa tamara" 20 de hectare INTRAVILAN de la nu stiu ce manastire din Vatra Dornei unde si-a construit HOTEL CU SPA etc etc etc? Prin Teodosie lucreaza Dumnezeu? Ma faceti sa rad! Ha ha ha!
5
0
S au luat?
0
0
Doi hoti si un escroc.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272