REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
10.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Precizările Vaticanului după scandalul stârnit de îndemnul papei către Ucraina să ridice „steagul alb”

Precizările Vaticanului după scandalul stârnit de îndemnul papei către Ucraina să ridice „steagul alb”

Victor ROTARU 13 martie 2024 | 00:00 592

Prima condiţie pentru orice negocieri menite să pună capăt războiului din Ucraina este ca Rusia să înceteze agresiunea, a declarat marţi, într-un interviu acordat unui ziar, secundul Papei Francisc. Declarația vine după scandalul stârnit de îndemnul papei Francisc ca Ucraina să aibă „curajul „steagului alb” şi să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia.

Precizarile Vaticanului dupa scandalul starnit de indemnul papei catre Ucraina sa ridice „steagul alb”Papa Francisc

Cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, a declarat marţi pentru cotidianul Corriere della Sera că Vaticanul face presiuni pentru încetarea focului şi că „în primul rând ar trebui ca agresorii să fie cei care încetează să mai tragă”. Ministerul ucrainean de Externe l-a convocat luni pe nunţiul papal pentru a-şi exprima „dezamăgirea” faţă de comentariile anterioare ale lui Francisc, potrivit cărora Ucraina ar trebui să „arate curajul steagului alb” şi să deschidă negocieri cu Rusia pentru a pune capăt războiului de doi ani.

Papa Francisc a declarat într-un interviu că Ucraina ar trebui să aibă ceea ce el a numit curajul „steagului alb” şi să negocieze sfârşitul războiului cu Rusia care a izbucnit după invazia la scară largă a Moscovei, în urmă cu doi ani, şi în care au murit zeci de mii de persoane. „Când vezi că eşti învins, că lucrurile nu merg bine, trebuie să ai curajul să negociezi”, a remarcat suveranul pontif. „Cred că cel mai puternic este acela care vede situaţia, se gândeşte la oameni şi are curajul steagului alb şi negociază. Iar astăzi se poate negocia cu ajutorul puterilor internaţionale. Cuvântul negociere este un cuvânt curajos” şi „a negocia nu înseamnă niciodată să te predai”, a spus Papa Francisc, potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alta fosila..sa se ia de mana cu bideu si sa mearga la putun sa i penetreze!!
0
5
papa, nu-mi pare nebun, problema este cu ceilalti!
1
2

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108