REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.4° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Predoiu: Cred că se impune demisia procurorului general; cred că ar avea de câștigat

Predoiu: Cred că se impune demisia procurorului general; cred că ar avea de câștigat

Replica API 29 ianuarie 2016 | 00:00 253

Prim-vicepreședintele PNL Cătălin Predoiu susține că procurorul general Tiberiu Nițu ar trebui să-și dea demisia din funcție și subliniază că Ministerului Public nu poate funcționa decât în condiții de integritate ireproșabile.

"Eu nu contest rezultatele din carieră, modul în care domnul Nițu și-a impus anumite standarde profesionale, nu despre asta e vorba. E o chestiune de credibilitate a unui lider, a unui șef al unui sistem foarte important, sistemul Ministerului Public, care nu poate funcționa decât în condiții de prezumție de integritate ireproșabile. Este postul din care se conduc procurorii. Procurorii sunt cei care acuză cetățenii pentru comiterea de fapte penale, cercetează și trimit eventual în judecată, sau încetează urmărirea penală. Acești oameni trebuie să fie în afară de orice dubiu. Sigur că oricine are prezumția de nevinovăție, dar trebuie să înțelegem un lucru și cei care lucrează în stat și cei care lucrează în politică. În momentul în care accezi într-o funcție ai mai puține drepturi, nu mai multe, nu invers", a declarat fostul ministru al Justiției, întrebat despre situația procurorului general și ce ar trebui să facă în situația în care se regăsește.

Predoiu a mai spus că oamenii politici au o mai mică marjă de mișcare în ce privește "credibilitatea, integritatea, prezumția de reputație".

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272