REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Predoiu despre viitorul procuror general: M-aș uita către un procuror care cunoaște sistemul și e respectat

Predoiu despre viitorul procuror general: M-aș uita către un procuror care cunoaște sistemul și e respectat

Replica API 5 februarie 2016 | 00:16 360

Președintele organizației PNL București, Cătălin Predoiu, a declarat joi că, în opinia sa, ca fost ministru al Justiției, funcția de procuror general al României ar trebui ocupată de un procuror care cunoaște sistemul și este respectat în cadrul Ministerului Public.

"Cred că domnul Morar s-a îndrăgostit de postul acela la Curtea Constituțională... Nu vreau să intru în pielea ministrului de Justiție. Dacă aș fi acolo, nu m-aș uita către Curtea Constituțională, m-aș uita către sistem, la un procuror care cunoaște sistemul. Un procuror care e la zi cu ultimele evoluții, care e respectat în sistem. E foarte greu să aduci într-un sistem de genul Ministerului Public un om care s-a îndreptat deja către alte sfere profesionale, alt etaj al sistemului", a precizat Cătălin Predoiu, la DC News, întrebat dacă îl vede pe Daniel Morar ca o variantă pentru ocuparea postului de procuror general al României în urma demisiei lui Tiberiu Nițu.

Întrebat dacă i-ar fi cerut demisia procurorului general în cazul în care era ministru al Justiției, Predoiu a spus că nu poate oferi un răspuns în măsura în care nu știe care este situația în dosarul acestuia.

"Nu pot să spun acest lucru până nu văd lucrările de dosar. Doamna ministru a avut o discuție cu procurorul general. Ce pot să spun este că nu o lungeam atât. Adică, ori o tranșam și spuneam 'omul nu trebuie să-și dea demisia, am încredere în procurorul general', într-o formă diplomatică toată lumea înțelegea că nu-i dorești demisia, sau spuneam că sunt foarte îngrijorat de situația domnului procuror general. Sau poți să spui și mai mult: 'da, i-am cerut demisia'. Dar, rapid. Adică nu lași lucrurile 10 zile să plutească așa — 'stați că văd, că discut'. Îl chemi la minister pe scara principală când toată lumea e acolo. Deci, o consultare delicată, de genul acesta, poți să o faci și fără, neapărat, să-l expui. Ori l-ai expus și ai încheiat discuția. Ori îl consolidezi, ori îi ceri revocarea, dar o faci rapid", a explicat fostul ministru al Justiției.

Predoiu a spus că nu crede în anumite afirmații potrivit cărora Nițu ar fi fost "forțat" sau "șantajat" să demisioneze.

"Nu cred, pentru că vorbim de Uniunea Europeană, vorbim de procurorul general. Primul care ar fi trebuit să spună lucrurile acestea era el — 'sunt șantajat, sunt presat sau nu știu ce'. Dacă nu a spus-o înseamnă că nu există așa ceva. E procurorul general, adică iertați-mă vă rog", a mai spus Predoiu, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614