REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
12.6° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Prefecți și subprefecți numiți politic - idee susținută și de UDMR

Prefecți și subprefecți numiți politic - idee susținută și de UDMR

Replica API 19 iunie 2017 | 01:04 434

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a susținut, sâmbătă, că ar trebui să existe un principiu în comun asumat privind numirile politice de la nivelul conducerii instituțiilor deconcentrate și a prefecturilor și să nu mai existe ''ascunderea după deget'', notează Agerpres.

''La noi problema e că de zeci de ani ne mințim singuri și facem că nu vedem că este altfel decât spunem că e. (...) Ar trebui să avem un principiu și să spunem: tragem o linie și până la acest nivel numirile sunt politice, sub un anumit nivel nu există alte criterii decât competența și munca prestată în acea funcție. Prefectul și subprefectul, din punctul meu de vedere, și acum sunt politici. Nu trebuie să ne ascundem după degete și să spunem că dom'ne nu sunt politici, dar, de fapt, de fiecare dată când vine un guvern rade tot și pune oamenii lui, iarăși spunând că nu sunt politici'', a detaliat Kelemen Hunor.

În opinia sa, același principiu ar trebui aplicat și în cazul instituțiilor deconcentrate, unde prima poziție ar trebui să fie o poziție politică asumată, lucru care ar duce și la o mai bună punere în aplicare în teritoriu a programului de guvernare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Marea majoritate a comentatorilor sunt nenorociti care-si permit jigniri. Este in regula ca sunt cenzurati
0
2
Nu confundati comentariile critice cu jignirea omului despre viata sa privata.E cea mai buna masura cand ,,se sare calul'' in continutul comentariilor.
1
1
De ce ati sters si nu permiteti comentariile despre presedintele psd Felix Stroe? De ce nu vreti sa stiti adevaratele comentarii si pareri despre aceasta persoana? Faptul ca are doar comentarii proaste si f proaste spune multe. Psd nu are oameni de calitate, ci doar h...., m....ti, care tin partea unei persoane condamnate penal. Chiar in psd nu exista NICI un om corect, cinstit, care sa fie presedinte?
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272