REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale

Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale

Replica API 21 mai 2022 | 00:04 1252

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, îl acuză pe prefectul Toni Greblă că refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe şoseaua Kiseleff, menţionând că e o "abordare diversionistă, manipulatoare şi total incorectă" a lui Greblă, care prin acest demers "nu aplică legea şi nu reprezintă interesele bucureştenilor".

"Prefectul Capitalei refuză să atace în instanţă două autorizaţii de construire ilegale pentru două imobile de pe şoseaua Kiseleff! Deşi prefectul este, conform legii, autoritatea care are atribuţia de a ataca în contencios administrativ autorizaţiile de construire ilegale, prefectul Toni Greblă susţine că nu poate "să dispună măsuri" şi că numai Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) are această pârghie. Mai mult, Toni Greblă susţine că ISC n-ar fi solicitat prefectului atacarea actelor şi nici n-ar fi trimis procesele verbale de control", a scris vineri Nicuşor Dan, pe Facebook. El a susţinut că prefectul are baza legală şi toate argumentele pentru acest demers.

"E o abordare diversionistă, manipulatoare, total incorectă! În acest caz, ISC a efectuat controlul, iar în urma acestui control am solicitat prefectului să iniţieze demersurile în justiţie, anexând toate actele necesare. Prefectul Capitalei are deci baza legală şi toate argumentele necesare pentru atacarea în instanţă a autorizaţiilor ilegale, dar refuză să facă acest lucru", mai scrie Nicuşor Dan.

Edilul Capitalei a concluzionat că prefectul nu aplică legea şi nu apără interesele bucureştenilor, sugerând că refuzul prefectului ar putea avea legătură cu faptul că autorizaţiile au fost emise de fostul primar Gabriela Firea.

"Speţa e clară, iar realitatea evidentă: prefectul Capitalei nu aplică legea şi nu apără interesele bucureştenilor. Trageţi voi concluzia dacă asta are legătură cu faptul că cele două autorizaţii de construire ilegale de pe şoseaua Kiseleff au fost emise de Gabriela Firea în 2020, în ultimele ei luni de mandat ca primar general", a mai adăugat Nicuşor Dan, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai care i vina celui ce a obtinut autorizatia , sau primariile sunt pe persoana fizica , cum ajungem la putere ne razbunam ?!
1
0
Ciumatule! Esti "gigi contra", VOPSITULE. Ce cauti la prefectura ?! Nu iti ajung pesiile de magistrat, de parlamentar ?! Nu esti obosit ?! E bine la banul public, la STATUL DEGEABA , pesedeilor.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367