REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

PREFECTUL Constanţei, despre informaţiile intrării JUDEȚULUI în CARANTINĂ

PREFECTUL Constanţei, despre informaţiile intrării JUDEȚULUI în CARANTINĂ

Replica API 23 iunie 2020 | 13:59 18159

Urmare a unui material scris de lect.dr. Horea Mihai Bădău, profesor universitar la FJSC, prin care acesta afirma că judeţul Constanţa va intra în carantină şi că prefectul judeţului, George Niculescu, a făcut această afirmaţie, cel din urmă a ţinut să dezmintă această informaţie. Iată punctul de vedere al prefectului:

"Ce înseamnă deontologia”?

Este o întrebare pe care i-o adresez direct domnului lect.dr. Horea Mihai Bădău, reputat profesor universitar la FJSC, cercetător științific în Franța și specialist în Social Media și Comunicare Online. Un adevărat profesionist, dacă stăm să ne uităm în CV. Sunt aspecte pe care nu am cădere să le comentez.

Însă, am tot dreptul să îl întreb pe domnul profesor de ce face cea mai mare, cea mai crasă, cea mai gravă greșeală pe care o poate face un jurnalist, și anume să dezinformeze. Într-un articol publicat recent pe blogul personal, domnul profesor scrie următoarele: „Prefectul a spus că va introduce Constanța în carantină de la 1 iulie, dacă cresc cazurile în același ritm și a lansat un apel pe pagina sa de Facebook.”

Unde, domnule profesor, am afirmat eu, George-Sergiu Niculescu, faptul că județul Constanța va intra în carantină? De unde aveți această informație 100% eronată? M-ați sunat / mi-ați scris / m-ați contactat în vreun fel ca să discutăm pe subiectul COVID-19? Sau pe alt subiect?

Până ieri, nu știam cine sunteți, dar zecile de telefoane, zecile de mesaje venite din partea constănțenilor îngrijorați, care, într-un fel sau altul, nu mă întrebați cum, au citit articolul, v-au adus în atenția mea. Dezamăgirea este cu atât mai mare, cu cât dezinformarea vine din partea unui specialist în comunicare. Un specialist în comunicare și jurnalism care folosește condiționalul optativ în titlul cu care vrea să facă senzație. Unde este deontologia care apare în dreptul dvs., în rubrica „Interese Științifice” de pe site-ul Universității București?

Mă aștept să publicați și această postare și, probabil, voi avea surpriza să aflu că prefectul de Constanța a mai declarat ceva senzațional. Sper, totuși, să mă înșel, iar lipsa de deontologie arătată în articolul recent să fie doar un episod izolat. Aveți niște tineri care vă ascultă, pe care îi formați pentru o branșă atât de grea, dar atât de importantă. Care este drumul pe care vreți să-i ghidați?

Așadar, domnule profesor, ce înseamnă deontologia?"

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bai era liniste cand uite iar a iesit Gogu! In loc sa le ceara scuze suferinzilor care asteapta la nesfarsit deschiderea Sanatoriului Techirghiol ptr ca a bagat carantinati acolo Gogu se trezeste vorbind! Constanta a mai avut prefecti slabi si neintelesi dar parca asta bate tot!
4
1
Nu mai ascultati piaza rea!
5
4
Specialisti din astia, care mananca cacat doar sa fie bagati in seama, sunt peste tot. Viermii astia trebuie da-ti in judecata de stat pt ca mint, pt ca dezinformeaza , pt ca vomita orice pt 1 gram de autienta. Niste profitori ordinari care sunt promovati de A3 sau Romania tv, posturi tv care fac orice numai sa ii descrediteze pe pnlisti. De multe ori si pnlul greseste, dar nici asa.Acum e vorba se viata si sanatatea noastra si cu asa ceva, nu se glumeste. Iar politia sa-sai faca treaba si sa-i "arda" pe cei care nu respecta normele sanitare in viguoare.Fara mila fata de inconstienti!
8
3
domnilor nu vedet ca asa zisul lector incearca sa faca zizanie in judet. E un lector de cacat. Prefectul nu stie nimic.
8
7
Sa mi sugi pula sa o bagi pe mata in carantina derbedeule
9
5
De ce se strica stadionu si se face sala polivalenta cu japca
11
12
Ok, avem cazuri de covid, dar cati oameni au murit in jud constanta si in restul tarii pt ca nu au avut acces la tratament medical? Pe aia cine ii numara?
33
3
Niculescule , esti un prostalau !!!!
24
11
Verificati cati oameni mor din alte cauze..... Prelungirea acestei mascarade, se doreste pentru justificarea jafului din sanatate.
31
7
timpitilor verificati internarile covit la urgenta inultimele zile ,sa umplut spitalul
18
18
sunt pentru carantina chiar si in interiorul judetului.
16
27
Prefectule baga judetul in carantina, altfel vom deveni Lombardia Romaniei. Vin cocalarii in Mamaia, si-i apuca sarba, geamparale, invartita, o sa se transmita virusul f. usor. Iohanise, ia masuri urgente, ca peste un an mai ramanem jumatate. Si desteptul ala de Djokovics, face el turnee si i-a virusat pe 3 tenismani.
28
33
pai credeti ca o sa-i lase sa vina la mare in cluburi, terase si sezlonguri?eu cred ca nu, maxim pana la 15 iulie
19
11
Un boschetar de profesor
23
17

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272