REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Prefectul Coșa: În județul Constanța, nici o localitate NU este în PERICOL de CARANTINĂ

Prefectul Coșa: În județul Constanța, nici o localitate NU este în PERICOL de CARANTINĂ

Replica API 12 noiembrie 2020 | 00:00 3989

Localitatea Fântânele a fost printre primele intrate în carantină după ce rata de incidență ajunsese la 8,2 la mia de locuitori. Vestea bună este că Fântânele a ieșit din carantină încă de joi, 5 noiembrie, iar incidența în comună este acum 1,2 la mia de locuitori. Deocamdată, în județul Constanța singura localitate aflată în carantină este Ovidiu, care are o incidență de 7,15.

Silviu Coșa

Primarul din Fântânele, Ion Adrian Roșu, a declarat pentru cotidianul Replica de Constanța: „Am ieșit încă de săptămâna trecută din carantină. Acum incidența la noi în comună este undeva la 1,2. Sunt bucuros că am reușit să trecem cu bine și peste asta, oamenii au respectat regulile impuse, nu au fost probleme în acest sens.”

Ion Adrian Roșu

La nivelul județului, nu este nici o localitate în pericol să intre în carantină

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, a vorbit, pentru cotidianul Replica de Constanța, despre situația din județ, despre carantina de la Ovidiu dar și despre o eventuală carantinare a municipiului Constanța: ”La Ovidiu lumea respectă măsurile impuse prin această carantină, se poartă măști, și locuitorii văd că au înțeles și să nu iasă din casă după ora 23 decât cu motive foarte bine întemeiate. Deocamdată, la nivelul județului Constanța, nu este nici o localitate în pericol să intre în carantină. În privința unei carantinări a municipiului Constanța, s-a luat în calcul și această situație însă deocamdată nu se pune problema.”

Restaurantele trebuie să fie închise, după ce rata de incidență pe județ a depășit 3

Prefectul a ținut să reamintească încă o dată că, după ce rata de incidență pe județul Constanța a depășit 3 la mia de locuitori, se închid restaurantele la interior, chiar dacă în acea localitate rata este 0, măsura fiind luată pe întregul județ.

Polițiștii vor desfășura o campanie de conștientizare a pericolului

Potrivit declarațiilor prefectului, în următoarele zile forțele de ordine vor desfășura o campanie de conștientizare a pericolului, fără amenzi, în care vor aduce la cunoștința constănțenilor de ce este bine să poarte masca, să respecte distanțarea socială și altele.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta este cand ai presedintele tau, orasul tau nu intra in carantina.In Ovidiu primar slab, ai carantina. Nimeni nu este mai presus de lege.Cam asa se trebui.
1
0
Are prefectul 60 de ani ca asa pare
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272