REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
16.3° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Prefectul Coșa, precizări cu privire la insistența USR de a organiza referendum de demitere a primarului din Agigea

Prefectul Coșa, precizări cu privire la insistența USR de a organiza referendum de demitere a primarului din Agigea

Replica API 14 iulie 2022 | 00:00 1588

Prefectul Silviu Coșa a făcut precizări cu privire la insistența USR de a organiza referendum de demitere a primarului din Agigea. Prefectul susține că este o acțiune penală în curs privind posibila nelegalitate a unor semnături.

”Prin acțiunea din dosarul 2810/118/2022, USR și Ciobanu Gabriel, membru USR, au solicitat instanței ca subsemnatul să fie obligat să soluționeze cererea de referendum pentru demiterea primarului din Agigea. Doar că domnii de la USR nu au luat în considerare faptul că, în această cauză, a fost demarată o acțiune penală, privind posibila nelegalitate a unor semnături. Semnături fără de care condiția legală, cea care stă la fundația solicitării referendumului, de atragere a unui procent de 25% din totalul locuitorilor, nu mai este îndeplinită. După ce a jucat rolul de brav apărător al legii, tocmai fostul ministru al justiției, conducător al politicienilor USR Constanța, îndeamnă la comiterea unei posibile infracțiuni„, spune prefectul Silviu Coșa.

”Instituția Prefectului a explicat petenților, în scris, toate aceste aspecte, drept pentru care aceștia, înțelegând confuzia în care trăiau, la termenul de judecată din data de 13 iulie 2022, și-au modificat acțiunea. Așadar, avem în față un nou termen, tocmai în 13 octombrie 2022.

Totul determinat de aceleași bâlbâieli ale unor oameni care mai întâi acționează și după aceea gândesc. De aceeași incapacitate de a înțelege legislația, care le-a guvernat activitatea. De aceeași lipsă de respect față de cetățeni, care a condus la dizolvarea Consiliului Local Agigea pentru inactivitate.

Este o mare diferență între postarea pe Facebook și actul administrativ. Tocmai de aceea avem un Consiliu Local dizolvat, pentru că aleșii locali ai comunei nu au putut face această deosebire. Nu au adoptat niciun act administrativ în favoarea celor care i-au ales, pe parcursul unui an de zile. Doar postări și comentarii pe rețelele de socializare.

Acum, o țară întreagă arată cu degetul județul Constanța, singurul în care un Consiliu Local a fost considerat de instanță atât de inapt, încât a fost dizolvat. Prin amânarea cauzei pentru 13 octombrie, USR nu își dorește altceva decât să tragă de timp pentru postări și proteste. Singurele lucruri pe care este în stare să le facă.

Voi rămâne de partea legii și voi aplica dispozițiile acesteia și ale organelor abilitate, nepărtinitor, chiar dacă nu toți cei implicați au maturitatea administrativă necesară pentru a înțelege acest lucru”,a conchis prefectul.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce actiune penala s-a nascocit daca toate semnaturile au fost validate?Sau este el mana in mana cu reclamantul si are sau a castigat si el ceva creitari sau terenuri?Unde-i lege nu-i tocmeala.
1
0
Pai dupa vanzator de ceaiuri, taximetrist si bisnitar de masini atat am putut. Cu bisnita inca ma mai descurc, functioneaza mecanismul. M-am mutat la Agigea dar tot la Constanta trag ca pe aia i-am blocat repede.
0
0
Dar referendum pt scufundarea amiralului de uscat cand se poate face ?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272