REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
11.4° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Prefectul Niculescu, despre carantinați, decizii și urmări! VIDEO

Prefectul Niculescu, despre carantinați, decizii și urmări! VIDEO

Replica API 23 martie 2020 | 00:00 2985

Prefectul Constanței, George Niculescu, a răspuns, luni, 23 martie, întrebărilor adresate de către jurnaliști.

1. Câte paturi și câți medici/asistente va avea spitalul militar?

George Niculescu: Este vorba de un spital mobil. Numărul de paturi nu este stability, iar personalul medical care va deservi spitalul, organigrama e în lucru. Personalul va fi personal militar de la MAPN.

2. Mai multe detalii referitoare la spitalul de campanie, locație, dotări, paturi, medici, de când va funcționa?

George Niculescu: În momentul de față sunt analizate 3 locații: fosta locație pentru spitalul regional, stadionul Portul și o locație din afara orașului. Vin specialiști de la București și analizăm locațiile. Funcțional, sperăm că săptămâna asta să fie trimis spre Constanța și, în câteva zile, amplasat, săptămâna viitoare să devina funcțional și să ofere servicii medicale în acest spital.

3. Cine sunt persoanele vindecate (fără nume) - contacti ai cui? sau sunt cadre medicale? Ce vârste au? Câți sunt?

George Niculescu: În momentul de față sunt 2 persoane vindecate. Nu pot face public numele. Prima persoană este o doamnă de 29 de ani și a doua persoană este de sex masculine, de 31 de ani.

4. Câte amenzi au fost aplicate până acum și câte avertismente au fost date celor carantinati la Flora?

George Niculescu: În centrul de carantinare s-au dat 17 avertismente iar persoanelor care nu au respectat izolarea la domiciliu au fost aplicate 5 amenzi.

5. Înțeleg că s-a schimbat procedura și nu se mai testează contactii direcți, ci doar cei care prezintă simptome. Cum se procedează?

George Niculescu: În cursul zilei de ieri (duminică – n.r.) a fost emisă o recomandare de la MS și se vor testa doar cei care prezintă simptome de infectare.

6. Vor continuă să vină sau nu români repatriați din Italia pe litoral?

George Niculescu: Vor continua să vină români în județul nostru. Repatriațti din Italia, vor ateriza la Mihail Kogălniceanu și de acolo în cele mai sigure condiții către centrele de carantinare.

7. A fost luată o decizie cu privire la cazarea celor veniți? Vor rămâne doar la Flora și în Mamaia sau sunt distribuiți și la Eforie, Jupiter, Techirghiol?

Mai multe DETALII în VIDEO:

8. S-a anunțat altceva față de precedentul anunț cu 1500 de oameni? Vin și din alte țări sau doar din Italia?

9. Stocurile privind materialele de protecție sunt aproape de zero, la Spitalul din Hârșova. S-au făcut adrese către CJC și Instituția Prefectului. În prezent, spitalul are conturile blocate și e limitat în vederea achizițiilor. Cum va fi rezolvată această situație?

10. În cazul celor aflați în izolare în stațiuni Ce se va întâmplă în cazul în care peste 10 zile avem 400 persoane pozitive dintre cele 1500? La ce spital sunt tratați?

11. Câte teste sunt disponibile la nivelul județului Constanța și dacă se are în vedere creșterea capacității de testare. Dacă da, cu cât?

12. Cazurile confirmate de la Tulcea, cum este și cel de la Sarichioi din weekend sunt trecute pe lista celor de la Constanța?

13. Ce suma este alocată/ zi/ pentru hrană unui carantinat?

14. Ce se întâmplă cu personalul hotelurilor în care stau carantinatii? Este și acel personal carantinat în hotel pe perioada folosirii lor sau pleacă acasă în fiecare zi?

15. Vor mai există zboruri cu repatriați către aeroport MK? Dacă da, de unde și câți oameni? Cum sunt sprijinite hotelurile transformate în centre de carantină? Cine face dezinfecție după ce se eliberează?

16. Dintre cei cazați la Flora, este vreo persoană care prezintă simptome de coronavirus și care a fost dusă la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa?

17. Care sunt noutățile legate de varianta că hotelurile să nu mai fie centre de carantină și repatriatii să fie trimiși în județele de proveniență? Ce demersuri a făcut în acest sens?

18. Cine a decis ca repatriații să fie carantinati în hotelurile de pe litoral? De ce nu sunt escortați, așa cum s-a procedat la Nădlac, spre județele lor de domicilu?

19. Cine plătește transportul repatriatilor? Câte transporturi vor mai veni? Chiar vor fi 1500?

20. De ce județele nu sunt informate asupra numărului de persoane infectate?

21. Ați primit acea adresa prin care prefecții sunt sfătuiți să nu mai comunice presei informații legate de situația Covid?

22. Câte persoane au fost externate până acum?

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Copil fara experienta. In ce te ai bagat. Prefectura nu e Crazy
1
0
Joci la amatori de f mult timp ,asta o sa te coste mosule .O sa ai atatea vieti pe constiinta doar ca faci jocuri politice si ai niste ate atarnate de sacoude care trag baietii. O sa platesti ,speram cu totiii si vei platii.
2
0
Ce fata de vitel are. Sa i ia pe toti fratii lui din Itslia acasa. Si pe rand toti din PNL sa i gazduissca acasa
7
0
suntem mancati , o sa ajungem mai rau ca regiunea lombardia , vai de plm
17
0
Lucrurile au stat cam asa:au aprobat centre de carantina cu ceva timp in urma,crezand ca e pentru oamenii din judet.smecherii de la capitala,ca sa-si securizeze judetele de unde provin,l-au gasit pe fazanul asta si i-au trimis aici.cu alte cuvinte,l-au facut elegant.problema e ca toate se vor sparge in capul nostru ca n-am avut sange in instalatie sa protestam tot orasul cand l-au numit prefect,stiam toti cum l-au facut functionar public cu doua zile inainte.asta e.
8
0
Trei au fost confirmati ca infectati la Flora,aia au venit cu un avion.Esti constient ca toti sunt contaminati si i-ai adus peste noi?zici ca 17 nu au respectat izolarea si nu ti-ai dat inca demisia?asta e unul dintre motive pentru care nu mai dati actualizarile pe judete?tu si chitac ati ingropat pnl-ul.sa va vqd dupa ce trece nebunia
11
0
Saracu, el e degaba, el nu a facut nimic domne. Aia, unii, altii au votat, el numai a tinut borcanul, el e nevinovat. Baaaa esti barbat sau ce esti tu? La ce naiba mai iei salariul sa numeri voturi sa semnezi ce hotarasc altii? Zici ca e un copil care nu si-a facut tema si acum ne spune ca a mancat-o catelu. Vai capul vostru
9
0
Maestre ti s a propus ss se inchida Constanta ,de ce baa nu ai inchis o ? Ba mai mult pentru binele nostru ai adus mai multi infectati ,sa vadem cum o sa faca spitalul ,care e pus la punct de tine si claca ta .Pe Constantenii afectati unde natia matii o sa i trimiti ? Intreb si eu pt un prieten. La cum te prezinti ,nu esti in stare sa menegeriezi un magazin de piese auto ,in schimb tu esti prefectul Constantei. MARE OM
13
0
Este cea mai mare eroare sa aduceti miile de contaminati la Constanta. Puteati sa-i duceti in statiunile mai izolate, Saturn, Olimp, etc.
9
1
Conferinta asta e de abureala, sa mascheze gafa de a aduce 1500 de insi cu risc virusologic mare!
15
0
Eu propun sa va strangeti mai multi si intr-o noapte sa dati foc la hotel ca sa arda toti leprosii!!!!
6
2
Cacatule deja sunt 3 infectati adusi la infectioase sa te ia corona prefect spagar idiot
7
0
Fmm de prefectul pulii.sa te caci sange toata viata ta,oligofrenule.
8
0
Hai sictir
4
0
Georgica, daca treaba cu astia 1500 devine nasoala, Doamne Fereste! , vei ramane in istorie drept Prefectul CATASTROFA! Sa speram ca va fi bine!
16
0
D-le Niculescu, nu ar fi fost mai corect ptr locuitorii acestui oras, mai inatai de toate sa dotati spitalele, sa amenajati sala polivalenta ptr tratarea cazurilor usoare si medii si apoi sa decideti sa-i aduceti pe cei din diaspora in Constanta? Ce solutii aveti daca din cei adusi in jur de 100 vor avea nevoie de internare? cu vom face, vom stabili, vom hotari, nu mai tine, timp deja lucreaza in detrimentul nostru....
17
0
pregateste-te pentru multe intrebari, nu conteaza ca azi esti prefect, maine te pot lua procurorii pe sus si pe toti care au produs acest dezastru ! un atentat grav la adresa tuturor constantenilor si a economiei judetului !!!
14
0
bai jegule uitate cum au fugit aia de prin Mamaia ai imputit acest oras mai jegule . ne am lecuit cu PNL alti hoti deziderati ... jegul asta de prefect a distrus Constanta fratilor
14
0
Inainte de a decide ptr aducerea celor 1500 din Zona Rosie, de ce nu te-ai consultat cu opinia publica constanteana? In rest sanatate domnule si sa fii la fel de energic cum erai cand te agitai ptr terenul verilor!
16
0
rusine nu ai dar frica de moarte treduie sa ai netrebnicul Dracului,blestemat sa fi cu malai mare cu tot,banditi si talhari ce sunteti
11
1
Jos niculescu! Bagat in carantina cu ,,fratii lui". Nenorocitule, lucram in curul gol in spital! Da-ne macar lista cu izolatii si carantinatii ca sa stim de cine ne ferim cand tratam ! Noi, cadrele medicale, vom imbolnavi fara sa vrem tot orasul. Pt ca ne-ai adus focarul in oras si materiale si teste, nu. Sclavul lui orban esti. D c nu ii duceti in tinutul secuiesc?
23
0
Sa verifice presa ce mananca cei din carantina!!!!!!
5
0
Efectuati verificari, de urgenta, acest incompetent se pare ca nu a supus la vot masura in Comitetul jud. A dispus ce i s a ordonat! Luati masuri de urgenta, azi, nu dupa ce este prea tarziu!
17
0
un iresponsabil si el si partidul lui PnL la fel ca si secretarul partidului Crusoveanu ,daca ar fi un reporter cinstit si ar vedea gineri cui sunt ,de ce nui ia pe toti astea adusi si nu ai baga in blocurile care le au la vanzare,un prefect se gandeste la oameni din judetul lui, da asta e la fel ca Chitac iresponsabil
16
0
Nu am nici un fel de respect sau intelegere pentru un om numit politic care sacrifica cetatenii unui judet pentru interese de partid. Aduce 1500 de suspecti Covid19 din zone rosii cand nu exista suficiente ventilatoare, nu sunt paturi suficiente pentru locuitorii din Constanta sau pentru intreaga regiune, dupa cum subliniaza atat de emfatic. Nu securitatea repatriatilor este problema uriasa ci incapacitatea unui sistem medical de a trata pe toti cei bolnavi. Oameni mor in intreaga lume sufocandu-se pentru ca nu pot sa respire, pentru ca nu au ventilatoare.
19
1
Saracul de el n are nici o vina, l au pus pe post de sageata . Mi e mila de el.
10
6
Dupa kktul asta vom taia in carne vie, noi cei care muncim si platim taxe. Nazismul si comunismul a fost o gluma pe langa va urma...
15
2
Este varful eisbergului. Sub el gasim toata machidonomea afacerista constanteana. PNL Constanta pute de machedoni la toate colturile.
22
2
Jeg. Un cacat imputit. Tradator makidon ordinar.
19
3
Se vede ca nu este un om onest. Nu stie sa vorbeasca cu publicul. A dat spaga sa devina prefect si asta se vede foarte mult acum. Atata poate pnl in Constanta. Sa puna in functii oameni incompetenti.
30
1
muie PeNaListule,sa va duceti draq cu partidul vostru cu tot si cu prostovanul votat de diaspora.
21
4
primul internat prefectul
19
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212