REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

PREFECTUL Silviu Coşa: SĂLILE de fitness NU se vor REDESCHIDE

PREFECTUL Silviu Coşa: SĂLILE de fitness NU se vor REDESCHIDE

Replica API 13 aprilie 2021 | 14:32 2792

Noile restricţii impuse de autorităţi pentru combaterea răspândirii coronavirusului includ şi închiderea sălilor de fitness, acest lucru stârnind nenumărate nemulţumiri. Ei bine, la Cluj, în urma unei solicitări în instanță, Curtea de Apel a decis anularea prevederilor privind suspendarea activității sălilor de sport/fitness. În acest context, prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a explicat, pentru Replica, dacă acest precedent ar putea duce la anularea suspendării activității sălilor de fitness şi în municipiul Constanţa.

“Chiar dacă se suspendă o hotărâre a CJSU, rămâne în vigoare Hotărârea de Guvern”

Iubitorii de mișcare mai au de aşteptat până vor fi redeschise sălile de fitness. Prefectul Constanţei, Silviu Coşa, a declarat, pentru Replica de ce la Constanţa, că nu se pune problema redeschiderii acestora, în contextul în care la Cluj Curtea de Apel a decis anularea prevederilor privind suspendarea activității sălilor de sport/fitness. “Hotărârea de Guvern spune că în localitatea în care avem incidenţa de peste 4 la mia de locuitori se suspendă aceste activităţi. Chiar dacă se suspendă o hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, rămâne în vigoare Hotărârea de Guvern. La Constanţa nu se pune problema redeschiderii sălilor de fitness. În prezent, aceste măsuri oferă un cadru mai flexibil să nu ajungem la carantinare. Fiecare prag vine cu măsurile lui. Şi la noi au fost atacate toate hotărârile CJSU, dar ele continuă să fie aplicate. Atâta timp cât există Hotărârea de Guvern, degeaba este atacată o hotărâre a CJSU”, a explicat, pentru Replica, Silviu Coşa, prefectul judeţului Constanţa.

La Constanţa, sălile de fitness şi-au mutat activitatea pe plaja Modern

Pentru că şi municipiul Constanţa a depăşit incidenţa de patru cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori, sălile de fitness au fost nevoite să-şi suspende activitatea. Decizia închiderii a venit la pachet cu nemulţumirea constănţenilor care le frecventau. Totuşi, se pare că ingeniozitatea a ajuns la cote maxime în oraşul de la malul Mării Negre şi, pentru că beneficiază de numeroase plaje, instructorii de fitness şi-au luat elevii şi şi-au continuat activitatea pe nisip. Reporterii Replica au surprins luni, 5 aprilie, în jurul orei 19:00, mai multe grupuri de persoane care, însoţite de antrenori şi de muzică, îşi efectuau programul de antrenamente pe plaja Modern, respectând, bineînţeles, măsurile impuse de pandemie.

Activitatea sălilor de fitness a fost suspendată

Amintim că sălile de fitness au fost închise în localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 este peste 4 la mia de locuitori, a anunțat, pe 25 martie, secretarul de stat Raed Arafat. Astfel, hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă prevede, printre altele „suspendarea activităţii operatorilor economici desfăşurată în spaţii închise în domeniul sălilor de sport/fitness, în localităţile în care incidenţa cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare de 4 la 1.000 de locuitori. Aplicabilitatea măsurii încetează când rata de incidenţă scade sub 3,5 la 1.000 de locuitori”.

Citeşte şi:

SĂLILE de FITNESS şi-au MUTAT activitatea pe PLAJA MODERN. Video!

Prefectul COȘA: Sunt un promotor al mișcării, al unui stil de viață sănătos

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Erai bun de ospatar
0
0
Ce maleta de kkt!
1
0
Muare ma-ta aia cwwuuurwa in pwuwwula sa te ia un bwulangiu. Ratatule
3
1
ei cine vrea sa faca sport face fara sali de fitness si asa cate taxe platesc aceste sali????
4
2
miscarea dauneaza grav sanatatii. stati le tv pe stiri si depresia infloreste
5
2
iar unii vor fitnes...au mancarimi in KUR..de fitnes...la munca...putorilor...fitnes va trebuie...
8
8
Pai au voie in grup asa mare pe plaja??
6
6
Tuva-n in gura , lasa-ti salile deschise, la valul doi nu s-a inchis si nu au fost evenimente .
10
6
Lumea merge in continuare la sali, fie ele mici sau mari. Nu trebuie sa astepte permisiunea ta papagalule. Dormiti pe bani toti si va prefaceti ca munciti
22
6

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367