REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
12.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

PREFECTUL Silviu Coșa trimite CONTROLUL peste PRIMARUL din Corbu

PREFECTUL Silviu Coșa trimite CONTROLUL peste PRIMARUL din Corbu

Replica API 23 februarie 2021 | 23:39 7981

Revoltă la Primăria Corbu! Mai mulți funcționari publici spun că sunt obligați să prezinte documente și situații din cadrul primăriei unor persoane care nu au nicio treabă cu instituția. Unul dintre intruși este chiar soția primarului Vasile Lumînare. Marți, 23 februarie, 15 angajați din aparatul de specialitate al primarului se vor întâlni cu reprezentanții Prefecturii pentru a discuta problema. Prefectul Silviu Coșa a declarat, pentru Replica, că va trimite Corpul de Control la Primăria Corbu pentru verificări. În replică, primarul spune că această situația a durat… doar o zi, în luna noiembrie, până și-a găsit consilier personal.

Mirela Șotreanu, Simona Mădălina Ioniță, Camelia Vârtosu, Daniela Dicu, Elena Constantin, Georgeta Cîlță, Ioana Brabete, Paula Novac, Diana Alexandru, Aneta Raicu, Eleonora Zoe Papazicu, Elena Mirescu, Liliana Gheorghe, Daniel Rotaru și Eduard Modoran sunt cei 15 funcționari din Primăria Corbu care au informat Prefectura cu privire la faptul că primarul Vasile Lumânare le-a solicitat să prezinte documente și situații din cadrul primăriei unor persoane străine care nu au nicio calitate în instituție.

Aspect care este ilegal și contravine principiilor care stau la baza exercitării funcției publice și constituie hărțuire la locul de muncă, spun funcționarii, dar și consilierii locali, care cunosc problema. ”Se comportă ca și cum primăria este proprietate personal”, sunt de părere funcționarii.

Silviu Coșa

Prefectul Coșa trimite Corpul de Control la Corbu

Prefectul Silviu Coșa cunoaște situația de la Primăria Corbu și spune că va trimite Corpul de Control al primărie pentru verificări. ”Este vorba despre un document care a venit de la angajati. Sunt șanse de peste 90 % să dispunem o verificare. Săptămâna viitoare Corpul de Control al instituției va merge acolo, a spus Coșa.

Primarul Lumînare recunoaște: A fost doar o zi!

Contactat pentru un punct de vedere, primarul Vasile Lumînare, inițial, a spus că nu știe despre ce este vorba. După ce reporterul Replica i-a reîmprospătat memoria, acesta a precizat că s-a întâmplat ca soția sa să primească raportul de la angajați o singură zi, în luna noiembrie, până și-a angajat consilier personal.

”Asta a fost în noiembrie, în prima zi, până mi-am angajat consilier personal. Astăzi nu mai este consilierul meu, am altul. Și-a dat demisia din motive personale”, a spus Vasile Lumânare. Primarul a mai precizat că întâlnirea de la Prefectură de marți nu are ca scop acuzațiile angajaților. ”Sunt chemați la Prefectură mâine, dar se va discuta despre secretarul comunei. Au fost niște sesizări, că nu își face treaba”, a conchis Lumînare.

Vasile Lumânare a candidat și a câștigat Primăria Corbu din partea PMP.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Speram sa vina oameni competenti in locul maidanejilor care au dezertat fiint totdata si membrii de partid ai lui Galbinasu
1
0
Bine ca ati scapat de Raicu a distrus tot Corbu
4
0
Stiu ca sunt o mahalagioaica
4
0
Fostul Primar a lasat in bugetul Primariei Corbu la predarea Mandatului de Primar peste 5 milioane de RON . Asa ca nu mai spuneti ca a furat Bugetul Primariei . Verificati . Nu vorbiti .
2
4
De la mine pentru Toto multa lamuie
2
1
Eu sunt cel mai prost om si ma scarpin la p... toata ziua .
0
6
"De la Dunare la mare, neregulile sunt in floare ". Cu de la Harsova ce facem ?
3
0
Asa-i cand pui un agricultor sa faca administratie publica. De la tractor la biroul primarului este cale lunga. Oricum sunt o seama de oameni care recunosc ca sunt condusi de nevasta....si o seama care nu recunosc dar...Cand va reusi sa duca la sfarsit proiectele existente va trece un mandat!
2
5
Uni din angajati Primariei Corbu trebuie sa plece acasa ,nu-si fac treaba ,succe domnule Lumanare Vasile
9
1
Mai dle prefect, acelasi lucru se intampla si la Cogealac unde primarul nu vine cu saptamanile si cheama om din primarie sa vina la maritimo cu actele sa le semneze. A micsorat abuziv toate salariile la aceeasi valoare fara a tine cont de grade, vechime etc. Acest analfabet distruge comuna Cogealac . Salvati-ne dle prefect
3
1
De cand a intrat primar Vasile lumanare,a cam pus primaria la treaba,functionarilor de la primarie nu prea le convine sa munceasca si sa stea la program,incearca din rasputeri sa i bage bete in roate
7
3
Ce cauta Modoran acolo sa faca reclamatii? dar sotia lui cati bani a luat de la studenti ca sa ii tot faca invatatori si profesori? Au ei calitate de reclamant?
9
5
Nu face acest primar ce face de nebun Nimeni in primarie nu da acte nu coopereza, sunt sunte de terenuri date fara licitatie la acolitii fostului primar si vice. toti asculta de fostul primar. e normal sa vina cu niste oameni in care sa aiba incrdere pt ca nimeni din primarie nu lucreaza toti chema cetateni acasa sa le rezolve problemele prin spatele primarului asa ceva nu se poate. trebuie sa afle si primarul asta adevarul ca altfel va raspunde el penal daca nu cunoaste adevarul. bugetul tot a fost consumat de fosti numai pe prostii nimic nu se vede in comuna noastra sa se faca dreptate
5
6
situatia asta! Protesta dracu.Asta e diferenta intre o comunitate de oameni normali si una de aventurieri si golani .adica intre corbeni si mangalieni
4
2
Ce sa caute nevastasa la Primarie , se crede mare desteapta !
5
2
Primarul tractorist este vai de mama lui.....un prost deisebit.
10
4
Eu cu dl vice am vandut multe terenuri fara hatarare de cosiliu,poate se intereseaza si de sepeta noastra dl Cosa
9
0
Are nevoie de un control serios. Aici este dictatura pe fata!
9
2
Dupa cate am inteles acolo stau mai rau treburile,vicele si primarul si au impartit terenurile de langa plaja pt a le revinde ....si cred ce nu si lea u insusit normal...alo DN aule..?????
8
2
Care NU al asculta pe PALAZ!
5
1
Idem cogealac Corbu
7
0
Cand e vorba de piticu mafiot de Costinesti, nu lasati comentariile! Pai, bai, gunoiule, care schimbi "pestele" mai ceva ca bombardierele, nu iti e ba rusine, imputitile!!!! Baaa, nu isi bate inca, da nu e prea tarziu, capul cu tine, ca inca nu reprezinti nimic, ca daca si ar bate capul cu tine ai zace in puscarie, langa binefacatorii tai, bai gunoiule!
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102