REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.8° Constanța Sâm., 27 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6712
10.8° Constanța Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6712
 

Prefectura Constanța, precizări cu privire la faptul că autoritățile ar raporta cifre greșite despre situația COVID-19

Prefectura Constanța, precizări cu privire la faptul că autoritățile ar raporta cifre greșite despre situația COVID-19

Replica API 26 octombrie 2020 | 20:08 1723

Referitor la anumite informații apărute în spațiul public, în care se speculează faptul că autoritățile raportează cifre greșite despre situația COVID-19, la nivelul județului Constanța, reprezentanții prefecturii Constanța au venit cu precizări.

„La nivelul județului Constanța, toate rezultatele testelor efectuate se centralizează de către DSP Constanța, ele fiind determinate și contorizate corect. În baza rezultatelor, se dispun măsurile prevăzute de cadrul legislativ, respectiv realizarea anchetelor epidemiologice, stabilirea ratei de incidență, etc.

Numărul de persoane confirmate pozitiv a fost raportat corect de către DSP Constanța, în conformitate cu atribuțiile care revin acestei instituții.

La solicitarea Ministerului Sănătății, DSP Constanța a comunicat faptul că, la nivelul județului Constanța, a existat o neconcordanță la nivelul informărilor de presă (și nu a raportărilor), care au la bază DOAR situația realizată de către ISU „Dobrogea” Constanța, raport făcut pentru a veni în sprijinul comunicării.

ISU „Dobrogea” are DOAR numărul testelor efectuate în unitățile spitalicești de stat (fapt subliniat în comunicatele de presă trimise până pe data de 22 octombrie a.c.), dar la nivelul județului Constanța se efectuează teste RT-PCR și la nivelul unităților private. Din cauza faptului că aceste clinici private, care efectuează teste RT- PCR, nu introduc raportările în sistemul creat exclusiv pentru unitățile spitalicești de stat, acestea nu pot fi preluate de către ISU „Dobrogea” Constanța.

De asemenea, menționăm faptul că rata de incidență cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile, în baza căreia se impun noi restricții, punctual, nu a fost afectată în nicio zi. Rata de incidență se calculează în funcție de numărul populației și numărul cazurilor pozitive din ultimele două săptămâni, aceste două elemente neavând nicio legătură cu numărul de teste efectuate. Totodată, subliniem că, orice test pozitiv, indiferent că a fost făcut la spitalele publice, centre private, ori la DSP Constanța, este raportat oficial și introdus în baza de date“, au transmis reprezentanții prefecturii.

A.F., M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dna. Ana mai cititi odata.In penultimul paragraf se precizeaza clar ca ISU Dobrogea are doar datele testelor din sistemul de stat pentru ca nu se introduc testele din sistemul privat ...deci daca sunt pozitive cum se raporteaza daca nu se introduc??? Au jonglat cu testele in functie de interesele de partid....nu a afirmat degeaba fostul prefect ca s-a sacrificat ptr Constanta ....are nevoie de imunitate parlamentara
0
0
Dl Jean, spun ca se raporteaza toate testele pozitive. Nu toate testele efectuate sunt pozitive.
1
1
s-au apucat de numarat teste in loc sa respecte masurile de protectie
0
0
Ghici cine conduce DSP-ul ?
2
2
Pai hai sa ne hotaram!In penultimul paragraf spuneti ca raportarea isu are doar testele facute la stat ptr ca cei de la privat nu trimit situatia testelor.In ultimul paragraf spuneti ca se raporteaza toate testele facute la privat sau la stat Noi ce sa intelegem?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108