REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
16.3° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

PREFECTURA, noi măsuri pentru prevenirea ALUNECĂRILOR de TEREN de la CUMPĂNA

PREFECTURA, noi măsuri pentru prevenirea ALUNECĂRILOR de TEREN de la CUMPĂNA

Replica API 8 august 2021 | 18:22 1250

Vineri, 06 august 2021, prefectul județului Constanța, Silviu-Iulian Coșa, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a supune la vot hotărârea nr. 113, care prevede stabilirea de noi măsuri pentru prevenirea efectelor negative ale alunecării de teren de pe malul stâng al Canalului Dunăre-Marea Neagră.

Mai precis, membrii CJSU au votat impunerea U.A.T. Agigea și C.N. Administrația Canalelor Navigabile S.A. să efectueze toate demersurile pentru realizarea unei expertize tehnice elaborate, în ceea ce privește Zona 3 extinsă, acolo unde, printr-o recomandare preliminară, specialiștii au propus relocarea unor activități comerciale. Zona în cauză se află în perimetrul aflat sub jurisdicția U.A.T. Agigea, la câțiva km depărtare de alunecarea de teren survenită în localitatea Cumpăna.

Ulterior expertizei tehnice extinse, care va fi cerută de cele două părți mai sus menționate, CJSU va fi convocat din nou, pentru stabilirea următorilor pași necesari. „Rolul nostru este să ne asigurăm că oamenii nu vor avea de suferit. Acesta este motivul pentru care am hotărât, împreună, realizarea unei expertize bazată pe măsurători efectuate cu echipamente specifice. Principalul nostru obiectiv este să ne asigurăm că viața oamenilor afectați de alunecarea de teren nu va fi nicio clipă pusă în pericol de măsuri iresponsabile”, a declarat Silviu-Iulian Coșa, prefectul județului Constanța.

D.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
UAT Agigea si Adminisrraria Canalelor Navigabile??!! Bai , astia s-au tampit rau la cap!! In zona respectiva apartine si au fost date terenuri pentru construirea de case de Primaria Cumpana!! Au avut toate avizele, mai desteptilor?!!
0
1
da cine i-a pus sa contruiasca case pana in apa, ce credeau, ca mai e Nea Nicu sa le faca dig..
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272