REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
11.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

PREGĂTIRI. Ca să nu rămânem înzăpeziţi şi fără curent, ca anul trecut, preşedintele CJC s-a răţoit la reprezentanţii ENEL şi DRDP

PREGĂTIRI. Ca să nu rămânem înzăpeziţi şi fără curent, ca anul trecut, preşedintele CJC s-a răţoit la reprezentanţii ENEL şi DRDP

Replica API 3 noiembrie 2017 | 00:00 696

Prefectul județului Constanța, Ioan Albu, și președintele Consiliului Județean Constanța, Horia Marius Țuțuianu au prezidat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, la care au participat reprezentanți ai tuturor structurilor decentralizate ale Statului. Mai precis au fost cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea, de la Serviciul de Ambulanță Județean, Jandarmeria, Inspectoratul de Poliție Județean, CNADNR, RAJDP, ENEL, RAJA, dar și alte structuri. Ședința care a avut loc joi, 2 noiembrie a.c., a avut ca principal subiect situația pentru sezonul rece.

Țuțuianu i-a luat la rost pe reprezentanții ENEL, DRDP. Cel mai șifonat a fost reprezentantul ENEL, Nicolae Dima, care a fost certat de șeful CJC pe motiv că în anul precedent coordonarea și comunicarea din partea instituției respective a fost deficitară și că nu s-a intervenit prompt pentru a debloca problemele. Mai precis, peste 100 de sate au fost private de curent în timpul codurilor din luna ianuarie, lucru care a condus și la lipsa apei potabile și a căldurii, asta fiindcă stațiile de pompare aveau nevoie de curent electric.

De asemenea, reprezentantul DRDP, dar și șeful CNADNR au fost certați de Țuțuianu pentru absenteismul de la ședințele anterioare, fiind trimis de fiecare dată câte un alt reprezentant al instituției. Aurelian Drogeanu de la DRDP a susținut că va exista o colaborare bună, ca și până acum, în timp ce șeful CJC i-a spus că speră ca să nu fie ca și până în prezent, ținând cont că a fost o comunicare deficitară în trecut.

VIDEO -

ISU a punctat că este pregătităt pentru iarnă, și, mai mult, are în plus un camion față de numărul de utilaje de acum un an de zile.

Pe de altă parte, CNADNR spune că are un număr de 19 freze în momentul actual față de cele 10 de anul trecut. Practic, au fost achiziționate 9 freze de ultimă generație, după cum a precizat Marian Dima.

VIDEO -

Lucian Lungoci, de la RAJDP, a punctat că are 70 de utilaje pregătite pentru sezonul rece, iar DRDP i-a acordat 8 freze, iar acum are un total de 12. Are contractul pentru combustibil încheiat până în luna aprilie, pentru a nu se mai întâmpina problemele de anul trecut. 243 de persoane vor asigura buna desfășurare a acțiunii de deszăpezire în orice situație. De asemenea, are o rezervă de 16 utilaje ce vor fi închiriate în caz de situație de forță majoră.

Comisarul-șef Constantin Dancu a vorbit deschis și a făcut mai multe propuneri către instituții.

VIDEO -

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eeeeeee...daca d.ul comisar a vorbit deschis....atunci treaba este ca si rezolvata...cata deschidere, cata sinceritate...totul este dintr un maaaaare sufletel....
4
0
e suparat can vine iarna sin nu I se mai cede lantul de la gat...
2
0
Degeaba. La prima ninsoare mai puternica insotita de viscol, iar vom avea sate fara curent electric si fara apa potabila din cauza statiilor de pompare ce nu vor fi alimentate cu energia electrica necesara. Li se rupe astora de la Enel de ce vrea Tutuianu. Parafrazandu-l pe Gigi Becali, ei sunt Enel si ce sa le faca lor unul pe care il cheama Tutuianu? Tutu?
4
0
Calin cacariceanu ramane tot un obsedat de binom si divorturi in serie
0
0
in evul intunecat,nu mediu?aveti impresia ca iarna asta veti fi orbiti de lumina becurilor si fripti de caldura?cine nu are generator si sta la sat a belit p...a cu enelul
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218