REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Pregătiri de iarnă: năvodărenii pot depune cereri pentru ajutorul de încălzire

Pregătiri de iarnă: năvodărenii pot depune cereri pentru ajutorul de încălzire

Replica API 21 octombrie 2015 | 00:00 92

Din 20 octombrie

Din 20 octombrie

Începând de marţi, 20 octombrie 2015, năvodărenii cu venituri modeste pot depune cereri pentru a primi ajutoare de încălzire a locuinţei pe perioada celor cinci luni ale sezonului rece. Primăria Năvodari informează cetăţenii care solicită acordarea de ajutoare pentru perioada 1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016 că este necesar să depună pe lângă cererea şi declaraţia pe propria răspundere şi o serie de acte doveditoare la dosar.

Persoanele care doresc să solicite ajutorul pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică sunt nevoite să facă dovada debranşării locuinţei de la energie termică, în baza unui document oficial. Pentru persoanele care au domiciliul legal situat pe raza altei unităţi administrativ-teritoriale se va depune o adeverinţă de negaţie eliberată de primăria de domiciliu din care să rezulte că nu a depus cerere pentru acordarea acestui tip de ajutor şi certificatul fiscal eliberat de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale. „Menţionăm că cererea şi declaraţia pe proprie răspundere va fi primită doar în situaţia în care se vor prezenta toate documentele solicitate”, explică reprezentanţii administraţiei locale.

Năvodărenii care deţin anumite bunuri şi depun acte pentru ajutorul de încălzire riscă să fie amendaţi

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere, precum şi celelalte acte doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile realizate, se înregistrează în următoarele locaţii: pentru gaze naturale, ENEL şi energie termică la „Centrul de Zi”, intrarea pe la „Clubul Pensionarilor”, iar pentru lemne, carbuni şi combustibili petrolieri la sediul „Asistenţă Socială” din oraşul Năvodari.

„Pentru sezonul rece 2015-2016 pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 lei (pentru cei racordaţi la energie termică), respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 lei; pentru familiile racordate la energie electrică, gaze naturale şi cei care folosesc lemne, combustibil solid, nu trebuie să depăşească 615 lei pe membru de familie.

Atenţie, însă! Dacă detineţi anumite bunuri care conduc la excluderea acordării ajutorului de încălzire şi totuşi depuneţi actele necesare pentru a beneficia de acesta, riscaţi să fiţi amendaţi cu până la 1.000 de lei! Cei care au o altă locuinţă pe numele lor, teren, maşină, motocicletă, barcă, şalupă sau chiar şi un scuter ori utilaje agricole nu pot beneficia, conform legii, de acest ajutor”, au atras atenţia reprezentanţii Primăriei Năvodari.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212