REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Pregătiri pentru sezonul estival. ABADL: plajele sunt gata în proporție de 90%

Pregătiri pentru sezonul estival. ABADL: plajele sunt gata în proporție de 90%

Replica API 10 aprilie 2019 | 01:53 466

În cursul zilei de marţi, 9 aprilie, a avut loc prima ședință pregătitoare pentru sezonul estival, sub coordonarea Instituției Prefectului - Județul Constanța, la sediul instituției.

La întâlnire au participat, alături de echipa Instituției Prefectului, reprezentantul regional al Ministerul Turismului și reprezentanți ai unităților MAI, primăriilor din localitățile riverane Mării Negre, ai patronatelor în turism, Asociației Investitorilor în Stațiunea Turistică Venus, Căpităniei Zonale Constanța, Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcției de Sănătate Publică, DSVSA Constanța, Serviciului de Ambulanță Județean Constanța, UPU a Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei”, Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța, ABADL, Asociației Naționale a Scafandrilor Profesioniști și Salvamarilor din Constanța.

Pregătirea pentru sezonul estival implică o participare diversă, astfel încât reprezentativitatea celor prezenți să constituie premisele unei mai bune înțelegeri a nevoilor de acțiune și de implementare în sezonul estival și de mai coerentă colaborare între parteneri și beneficiari.

Întâlnirea a debutat prin propunerea și acordul unanim de a constitui un Comitet de coordonare pentru sezonul estival 2019, în care să fie reprezentanții tuturor entităților prezente, Instituția Prefectului având rolul de coordonator.

A fost făcută o prezentare succintă a datelor referitoare la sezonul estival 2018 și, în baza acestora, evidențierea direcțiilor de acțiune ce trebuie avute în vedere pentru 2019: salvarea acvatică, punctele de prim-ajutor, elaborarea documentelor, alocarea sarcinilor pentru membrii Comitetului și modalitățile de coordonare

În cadrul ședinței de lucru a fost prezentată o aplicație pentru telefonie mobilă prin care turiștii să poată vedea, în timp real, atenționări meteo, eventuale interdicții și alte aspecte legate de zona litoralului. De asemenea, au fost discutate aspecte legate de lipsa forței de muncă, de pregătirea plajelor. Reprezentanţii ABADL au precizat că plajele sunt gata în proporție de 90% pentru sezonul estival 2019, iar în ceea ce priveşte contractele între primării și entitățile furnizoare de servicii de salvamar, este necesară urgentarea încheierii acestora, alocarea fondurilor bugetare ș.a.

În ceea ce privește bugetul pentru anul 2019, se impune a menționa că Primăria Corbu beneficiază pentru prima dată de fonduri dedicate pentru activități de salvamar - a fost cerut și aprobat un buget de 128.000 lei pentru aceste activități. Per total, bugetul alocat în acest an primăriilor Constanța, Mangalia, Eforie, Năvodari, Costinești, Limanu, 23 August, Tuzla și Corbu este de peste 11.000.000 lei, aproape dublu față de cel alocat în anul anterior (6.930.000 lei).

Cei prezenți la întâlnirea de lucru vor analiza aspectele discutate și vor reveni cu propuneri și soluții în proxima ședință a Comitetului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mai bine dadea paja LU CAMATARU DE RAIM ASA PUTEA SI EL SA VINDA DROGURILE CARE LE ADUCE TAMER daca nu au sa vinda scoici sau melci
0
0
Un concurs ptr aruncatul chistocului cu bobarnacul ....
1
0
Asa pregatiti curatati afanati nisipul ca sa puna machidonii sezlonguri si sa incaseze bani fara sa faca nimic, atata timp cat jmecherii de la ABADL isi iau spaga iar restul angajatilor o freaca toata ziua si isi iau salariile totul este bine. Sper sa prind ziua cand o sa intrati toti de la ABADL in frunte cu asa zisii anteprenori de pe plaja la PUSCARIE.
3
0
Sa dispara beach barurile ,porumbul fiert, chiolotaraia,colace etc.a lui Horia Constantinescu administrate de maica sa in varsta de 82 ani de pe plaja Costinesti zona Obelisc!dupa ce nu avem plaja destula pentru turistii mai este ocupata si cu aceste mizerii chiar si sezlongurile sa fie mai restranse.
5
0
Abia asteptam umbrelutele obligatorii facatoare de bani usori pentru unii.
5
0
plajele sunt pregatite! sunt gata prafuite! pregatiti naretele!
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272