REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
5.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

PREMIERĂ! Asociatul unei firme din Constanţa, CONDAMNAT pentru că a distrus mai mulţi salcâmi!

PREMIERĂ! Asociatul unei firme din Constanţa, CONDAMNAT pentru că a distrus mai mulţi salcâmi!

Replica API 24 mai 2019 | 00:00 439

Îi găurea cu bormaşina şi turna motorină!

Îi găurea cu bormaşina şi turna motorină!

casaproiectelor.ro

Reprezentantul unei societăți comerciale din Constanța a fost trimis în judecată pentru distrugere în formă continuată, acum fiind condamnat la un an cu suspendare. Decizia nu a fost definitivă, iar pe 16 mai procurorii din cadrul Parchetul de pe lângă judecătoria Constanţa au depus apel.

Este vorba despre două societăți comerciale, aflate în extravilanul municipiului Constanța, care sunt delimitate de un hotar despărțitor din plasă de sârmă, în apropierea căruia, pe o distanță de aproximativ 20 de metri, erau plantați salcâmi.

O.M. (inculpat în cauză) este asociatul firmei ce are ca obiect de activitate transporturile rutiere de mărfuri și este cel care s-a arătat deranjat de faptul că salcâmii, care se află pe terenul vecin, fac mizerie pe proprietatea sa. A discutat cu reprezentantul celeilalte firme despre acest aspect, respectiv despre toaletare, dar a decis să rezolve singur problema.

În acest sens, a întreprins mai multe activități care au avut ca scop uscarea arborilor, respectiv a săpat un șanț de-a lungul gardului despărțitor unde turna combustibil și efectua găuri cu bormașina în arbori după care tuna combustibil. Apoi, utilizând o scară și o drujbă electrică, a procedat la distrugerea prin tăiere a unui număr total de 15 copaci aparținând vecinului. În total au fost distruși 17 salcâmi.

Partea civilă i-a sesizat și pe comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Constanța, care, potrivit rolii.ro, s-au deplasat la fața locului.

Aceștia au precizat, atât în cursul urmăririi penale cât și în cursul judecății, faptul că au văzut că un număr de 15 salcâmi fuseseră tăiați de către inculpat, dar nu au procedat la aplicarea de sancțiuni în acest sens, întrucât, potrivit dispozițiilor legale, Garda Națională de Mediu are competența de a interveni exclusiv în situațiile în care tăierile nelegale vizează arbori aparținând domeniului public.

Pe fir au intrat apoi polițiștii, care, sub supravegherea procurorului de caz, au continuat cercetările. Bărbatul a recunoscut parțial faptele de care este acuzat. El a fost trimis în judecată anul trecut, iar acum a fost condamnat la un an cu suspendare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla la apel, întrucât procurorii solicită o sancţiune mai aspră.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Felicitari pentru tragerea la raspundere a unui distrugator de pomi ! Eu nu am avut succes cand am sesizat Politia Locala despre taierea mai multor pomi de pe domeniul public de catre indivizi de la o firma care executa lucrari pentru RAJA. Pomii nu se aflau deloc pe traseul conductei, dar fiind iarna au fost transformati in lemne de foc.
6
0
Nu au intervenit pentru ca a luat spaga directorul Rasnoveanu. E abonat la spaga, dar PSD nu vede, il tine in functie. De asta nu merge tara bine, Rasnoveanu e un exemplu. Un SPAGAR
7
1
dar pe primarul din Valu lui Traian impreuna cu fiul lui Emi cand o sa si condamnati ca au pus stapanire si pe PADUREA din localitate si au taiat toti pomi abuziv din padure ca sa tot construiasca diverse restaurante ? RUSINE de plantat nu planteaza dar nu se mai satura cu improprietaritul acest primar MITROI.
8
0
Ce fraier...venea la primaria Mangalia si primea aprobare sa taie citi copaci dorea
7
0
Sa faca puscarie, nu condamnare cu suspendare! De ce sa distruga bunul altuia? Daca nu ii convine mizeria facuta de pomi sa se mute pe camp sau in deshert!
15
0
completul a fost de 3 ? trebuia de 5 . nu sa prescris fapta? CE ESTE GRABA ASTA ?
12
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920