REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Premieră în România: sechestru pe Camera Notarilor Publici din Constanţa şi pe cabinetul notarului Stamule

Premieră în România: sechestru pe Camera Notarilor Publici din Constanţa şi pe cabinetul notarului Stamule

Replica API 2 noiembrie 2013 | 00:00 3314

A ţepuit ani de zile persoane care credeau că achiziţionează apartamente de lux pe litoral. Vorbim despre Aurel Lungu, un individ care a "vândut" de aproape 20 de ori acelaşi apartament! Culmea este că actele de vânzare-cumpărare le-a încheiat la acelaşi notar din Constanţa: Daniela Stamule. Organele de anchetă au considerat însă că a fost o eroare fără intenţie a notarului. Cu alte cuvinte, s-a consideat că notarul Stamule nu a sesizat că vânzătorul, în speţă Aurel Lungu, vinde acelaşi apartament (aceeaşi adresă trecută în documentul de proprietate!!!) mai multor clienţi. Oamenii care au luat ţeapă nu şi-au recuperat niciodată banii, la fel cum nu au intrat nici în posesia faimosului apartament. Păgubiţii, mulţi din Bucureşti, nu au renunţat la a reclama situaţia absurdă şi incredibilă în care se află, aşa încât speţa a reintrat în atenţia procurorilor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a venit vineri cu o decizie nemaintâlnită până acum: procurorul de caz a instituit sechestru pe Camera Notarilor Publici din Constanţa şi pe cabinetul notarului Daniela Stamule, pentru recuperarea prejudiciului clienţilor, calculat la 365 de mii de euro.

Contactat de Replica, preşedintele Camerei Notarilor Publici din Constanţa, Puia Radu, a fost reţinut în declaraţii. Acesta a precizat că, din cunoştinţele sale, notarul Daniela Stamule a primit NUP în dosarul privind escrocul Aurel Lungu. Cât priveşte sechestrul, Puia Radu a răspuns scurt: "Da, ştiu...".

Vom reveni cu detalii.

A.A.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614