REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Premieră la Constanța: Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești. Video

Premieră la Constanța: Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești. Video

Ana Maria LIPAN 3 iunie 2023 | 00:00 6571

Consiliul Judeţean Constanţa, prin Centrul Cultural Județean “Teodor T. Burada” Constanța, în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța și Asociația Patronală RESTO Constanța, organizează, în perioada 15-18 iunie 2023, “Festivalul Tradițiilor și Gastronomiei Pescărești”. Vineri, 2 iunie a.c., a avut loc o conferință de presă,  la Restaurantul “ÎnLarg Surf 'N Turf Resto”, din Portul Turistic Tomis, în cadrul căreia, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, alături de conducerea Asociației Patronale RESTO Constanța și CCINA Constanța, au prezentat mai multe detalii cu privire la organizarea acestui eveniment, aflat la prima ediție. 

Premiera la Constanta: Festivalul Traditiilor si Gastronomiei Pescaresti. Video
Evenimentul, dedicat tradițiilor gastronomice și culturale locale din Dobrogea, va avea loc la Pavilionul Expozițional din Constanța. Pe durata celor patru zile de desfășurare, numeroși producători de profil, cherhanale și restaurante cu specific pescăresc, dar și renumiți maeștri bucătari, vor participa în calitate de expozanți și vor încânta publicul cu o varietate de produse tradiționale din pește, fructe de mare, dar și cu degustări de vinuri produse în cramele din Dobrogea. Atmosfera va fi întreținută de artiști celebri, precum Elena Gheorghe, Ionuț Dolănescu, Stelu Enache, Ovidiu Lipan Țăndărică, Ionuț Galani, dar și unele dintre cele mai renumite tarafuri și ansambluri folclorice care promovează muzica tradițională.

Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța: „Azi am venit să vă dăm detalii despre un eveniment destul de important, și în premieră. Dat fiind că vom constitui și acea organizație a managementului destinației, aprobată în Consiliul Județean. Esențial este că pornim la un drum cu un parteneriat, parteneriat între autoritățile locale, cu instituțiile pe care le are, să fim parteneri ai mediului de afaceri, să promovăm tot ce înseamnă industria turismului, tot cea ce Constanța, și nu numai, Dobrogea, și această zonă a României, în interesul tuturor. Consiliul județean și-a propus în primul rând să fie un suport în ceea ce înseamnă dezvoltarea județului nostru.

Video:

Ruxandra Serescu, Director Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța: „Este un eveniment inedit. Este în premieră. Încercăm să promovăm atât partea de gastronomie și de tradiții, împletite frumos, cu un program cultural artistic deosebit. Noi ne vom implica întotdeauna alături de Consiliul Județean și de Asociația Patronală RESTO ori de câte ori ni se solicită ajutorul, pentru că și noi, ca reprezentanți ai mediului de afaceri, dorim să susținem și să promovăm acest domeniu, producătorii locali și credem că este un eveniment binevenit atât pentru constănțeni cât și pentru turiști, pentru că 15-18 iunie, perioada în care se va desfășura acest festival, este deja în debutul sezonului estival. 

Video:

Corina Martin, Președinte de onoare Asociația Patronală RESTO: „Vreau să scot în evidență faptul că acest parteneriat este formula corectă și completă, deși este loc și de alți parteneri, desigur, pentru organizarea de evenimente mari, de tradiție, pentru Județul Constanța și pentru Dobrogea, așa cum vrem noi să fie acest festival. RESTO Constanța este partener alături de Consiliul Județean Constanța și alături de Camera de Comerț Constanța, într-un eveniment în care noi continuăm o tradiție.” 

Video:

Ștefania-Laura Abibula-Stroe, director general interimar la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor Burada“: „De cultura tradițională au nevoie toate domeniile, inclusiv domeniul turismului, ceea ce poate să completeze acea experiență a județului Constanța, această experiență dobrogeană, alături de produsul identitar. Inclusiv produsele din pește fac parte din identitatea județului. Este un moment propice pentru a pune în valoare cultura apei, cultura pescuitului, cultura care integrează legendele și poveștile apei, din Marea Neagră și Dunăre, și, de ce nu, să încheiem frumos acest lucru cu un spectacol.

Video

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Radeti toate constructiile haotice in Satul de Vacanta.Festivaluri in Mamaia,atrageti turisti. "Satul de Vacanta" nu mai este sat de vacanta cu specific romanesc.Au construit cum a vrut fiecare haotic.m********i au terminat tot romanesc in satul de vacanta.Unde vezi constructiii haotice,spui m******n.Satul de Vacanta este cel mai indicat pentru amplasat un festival gastronomic pescaresc,vanatoresc, etc. romanesc.Aveti toate zonele,toate casutele cu specific romanesc.Aveati zeci de festivaluri in toti acesti ani si turisti.Atrageti turistii,cu muzica buna din toate zonele, mancare din toate zonele.Toata vara numai concursuri festivaluri,televiziuni.Reanviati satul de vacanta,mergeti pe traditional.Restaurati si reabilitati satul de vacanta cu traditii,dansuri toata Romania, arhitectura frumoasa nu kitsch-urile machidonilor de p***t gust.De ce ii lasti pe m*******i,r**i sa vanda chiloti,colace in satul de vacanta? De ce nu artizanat romanesc? Radeti tot si restaurati,reabilitati.
1
0
Deci Stroe o cheama pe barbatul ala bine... nu stiam de ce apare peste tot ea cu turismul. Asa arata si turismul in Constanta, ca frumoasa asta.
0
0
O sa fie mult peste congelat cosmetizat in produs autohton bio
3
0
Doamne.fereste, astia 3 adunati nu fac 12 clase. Cum sa ne conduca oameni ca astia frate? Lupu este lacatus mecanic bai fratilor de meserie. Asta si administratia. Pai cuvintele lui din vocabular nu depasesc 200 . Vai de copiii si nepotiii nostri. Rusine romanilor ca accepta asa ceva.
6
0
Cred ca e un festival despre altfel de pesti
6
1
Ali, domnu Lupu, am auzit ca la anul se organizează unu de betivaneala, te bagi? Ca doar esti jucator , lumea stie
9
1
Festival cu peste din Grecia și Turcia După ce au plecat comuniștii Marea Neagra zona r*mânia e poluată numai e nici măcar guvizi Toate vapoarele devarsa mizerie nimeni nu ia măsuri Comuniștii au protejat marea pe timpul ăla se găsea stavride chefal guvizi etc Atunci legea chiar se respecta și erau pești Cine merge la festival mănâncă pește de acvacultură la preturi mai mari decât la Monte Carlo
12
1
Ai dreq de p****i! Va lingeți ola in.loc peste cu bosketara Martin, numai gura i de voi zdrențelor
9
0
ati inchis cele 30 de pescarii, ati alingat miile de pescari, de unde veti da peste la festival? Hamzie congelata de la Metro?
13
0
Dobrogea e acaparata de c****i.vrem nu vrem a7 scos capul in lume. Conduc orasul si judetul. Da ce imi place denumirea festivalului. Te c a c i pe tine de cata traditie are romanu in peste. Peste prajit peste la cuptor peste mar8nat. zici ca 4romanu a inventat roata si gaura de la covrig. Sa pui botu si sa mergi in maghernita aia numita Pavilion doar ca iti cante Stelu Pindu inseamna ca fie esti pro st de dai in gropi fie esti plictisit de viata. Ne arata ei traditionalul guvide de Ghiolu mic prajit si la gratar. Specific Dobrogean. Te doare pl si cu astia. Martin nu rateaza ocazia sa iasa in evidenta din postura de sefa a shaormarilor dobr9geni. Succes s8 distractie placuta comstantean p***t si lipsit de coloana vertebrala.
13
0
Hoților, mars
13
0
Care traditii tata? Acu 60 de ani nu manca nimeni peste in Constanta, pote numai pescarii aia necajiti. Acu 25 de ani toti care veneau la mare mancau crap prajit cu mamaliga ca la ei la balta. Peste din mare?! Nexam. Fructe de mare asa talente sa nu zici ca nu ai mancat. Binenteles, tot pestele consumat era proaspat decongelat. Deci care traditie frate? Si are dreptate cel de mai jos. Faceti in plm ceva romanesc nu t******c, machidonesc, turcesc chinezesc etc. Iar doamna aia cu freza avangardista tovarasa cu Mazare si alte nevertebrate sa ne comunice pretul si ce stie sa faca.
14
2
Deja la Metro nu mai are deloc pește congelat, a fost cumpărat pentru festival.
16
0
chitac la protap au? ca vin si eu!
8
0
Bai da nu mai scapam de Corinutza Tomiris,e data afara pe usa,intra pe geam.Se insurubeaza peste tot
18
0
f**a in calduri, din partea dreapta a fotografiilor, a fost eliberata dupa conferinta?
13
0
Oare ca o sa mai tina la romani asta cu ,,dati poporului pâine și circ"?
16
0
Da.Cum era aia " mai prostiile vb cu primatul tau". Ma mir ca nu sta ascuns.Scapam noi si de minunatul asta
16
0
O sa dispară tot pestele congelat din supermarket, și o sa-l vândă prostilor
21
0
Da.. un kkt.Inventam si noi ceva.Ce? .. avem pescari si barci? Pescuim local pestele..proaspat fructe de mare ..Noi in Constanta nu avem peste proaspat.Avem peste congelat vechi in toate magazinele,supermarketurile tarabe piete etc.Ala proaspat adus si amestecat ni-l vind imputit la tejghea.Organizezi ceva frumos aveai pescari in port barc iasa cum erau inainte de revolutie in portul Tomis. Au fost izgoniti de piranha care ne conduc de 34 de ani.La turci sunt cu barcile in port.fac si gratare. Turcii vand si peste preturi mici nu-ti iau m********i pielea de pe tine ca la noi.Ce traditie imi canta tot m********i numai un roman avem? Mai lasati-ne dracu cu m********i vostri,cu muzica machidonilor si cu vechiturile lor vandute.Romanii sunt in acest oras.Lasati-ma dracu vreu si eu muzica romaneasca nu numai lalaita machidonesca.
32
0
Nu știu cine este cea din stânga dar Balena tapată din dreapta și cu piticul nebun din mijloc 2 caricaturi de oameni (scz ptr oameni că nici asta nu li se potriveste). Un neajuns însă, cum de nu este și Gelil în poză dacă apare animalul de pradă LUP (U) ? O să se supere Gelil și o să dea în presă filmările cu tine Mihai. Alea de la Medgidia, Constanța cu.... știi tu cu cine. Le ținea ptr campanie dar acum dacă ieși fără să mănânce și burta lui o să le scoată mai devreme. Ai grija mare, invită-ți fratele la masă că iese cu scandal. Balena... te-ai hotărât să treci pe fructe de mare? Ți-au rămas mici chiloții? Artiștii însă..unul și unul... oare vin că iubesc Constanța și cântă gratis sau pe gălăgie de bani de la CJ? Nu mai e mult și o să cântați laolaltă de la Poarta alba ca meritați cu prisosință.
30
5

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614