REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
12.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Premiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

Premiera unui documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, amânată

Replica API 28 octombrie 2021 | 00:00 507

Lansarea în cinematografe şi pe platformele digitale a filmului ''Flint: Who Can You Trust?'', un documentar pe teme de mediu narat de Alec Baldwin, a fost amânată, a precizat regizorul peliculei, în urma incidentului fatal produs pe platoul de filmare a producţiei ''Rust'', din distribuţia căreia face parte şi actorul american, informează Reuters, citată de Agerpres.

Alec Baldwin

Directoarea de imagine Halyna Hutchins a decedat, iar regizorul Joel Souza a fost rănit după ce revolverul folosit de Baldwin în timpul unei repetiţii s-a declanşat. Actorului i se spusese că arma nu este încărcată, potrivit unor documente depuse în instanţă.

În urma incidentului, producţia peliculei ''Rust'' a fost sistată, iar ''Flint: Who Can You Trust?'', un documentar care vorbeşte despre criza apei din 2014 în oraşul Flint, Michigan, era programat să fie lansat vineri în cinematografele din Statele Unite.

''Am amânat lansarea în cinematografe şi pe platformele digitale a @FlintTheMovie în semn de respect faţă de evenimentele tragice recente. Dorinţa de a face ca povestea rezidenţilor din #Flint să fie auzită rămâne un lucru extrem de important pentru mine şi vom face lansarea filmului la o dată ulterioară'', a scris Anthony Baxter, regizorul documentarului, într-un mesaj pe Twitter.

Documentarul vorbeşte despre criza apei care a afectat oraşul Flint după schimbarea sursei de alimentare: de la lacul Huron s-a trecut la râul River în scopul reducerii costurilor pe perioada unei crize financiare.

Apa corozivă din râu a provocat însă scurgeri de plumb din conducte, iar oraşul a revenit anul următor la alimentarea cu apă din lacul Huron.

Peste 25.000 de persoane din Flint au avut probleme de sănătate în urma expunerii la substanţe poluante, potrivit documentelor depuse în instanţă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468