REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Premierul Bulgariei anunță că țara sa nu a avut nicio legătură cu explozia de la Podul Kerci

Premierul Bulgariei anunță că țara sa nu a avut nicio legătură cu explozia de la Podul Kerci

Victor ROTARU 13 octombrie 2022 | 00:00 688

Premierul bulgar interimar, Gălăb Donev, a declarat că încă de duminică seară a dispus Agenţiei de Stat pentru Securitate Naţională (DANS) să înceapă o verificare a traseului camionului care a explodat pe Podul Crimeii, în urma informaţiilor din mass-media privind o legătură a traseului autovehiculului cu Bulgaria. "Vă rog să comentați subiectul cu responsabilitate, pentru faptul că acest subiect creează riscuri, atât pentru securitatea naţională, cât şi pentru implicarea Bulgariei într-o temă care nu ar trebui expusă astfel în mass-media", a subliniat Donev, adresându-se presei din Bulgaria.

"Bulgaria nu are nicio complicitate în pregătirea exploziei Podului Crimeii şi nu există o astfel de acuzaţie formulată oficial de partea rusă. În prezent, se clarifică dacă acest camion a trecut prin Bulgaria. A fost sesizată şi procuratura cu privire la verificările făcute de DANS. Autorităţile competente vor fi informate în consecinţă despre rezultatele inspecţiei", a precizat şeful cabinetului interimar de la Sofia. "Această informaţie pe care o aveţi nu este exact aşa, nu este de încredere. Bulgaria este conectată doar ca punct geografic de-a lungul traseului camionului. Acest lucru va fi clarificat. Toate documentele aflate la dispoziţia autorităţilor vamale, organelor Ministerului Afacerilor Interne şi DANS vor fi clarificate, urmând să se furnizeze informaţii autorităţilor competente care sunt relevante pentru caz", a menţionat premierul Donev, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212