REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.2° ConstanÈ›a Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Premierul Ciucă - întrevedere cu Donald Tusk: Discuţii despre situaţia politică şi economică din România şi UE

Premierul Ciucă - întrevedere cu Donald Tusk: Discuţii despre situaţia politică şi economică din România şi UE

Replica API 2 iunie 2022 | 21:40 898

Preşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit, marţi, în marja Congresului Partidului Popular European de la Rotterdam, cu preşedintele PPE, Donald Tusk, care a dat asigurări privind sprijinul deplin pentru intrarea României în spaţiul Schengen.

"Am vorbit despre situaţia politică şi economică din România şi Uniunea Europeană, precum şi despre provocările viitoare. Preşedintele Tusk a dat asigurări privind sprijinul său deplin pentru candidatura României la Schengen", a scris Ciucă, pe Twitter.

Tot în marja Congresului PPE, Nicolae Ciucă a avut întrevederi cu preşedintele CDU (Uniunea Creştin-Democrată, Germania), Friedrich Merz, şi cu Petteri Orpo, preşedintele Kokoomus (Partidul Coaliţiei Naţionale, Finlanda).

"Succes şi decizii înţelepte Friedrich Merz în calitate de preşedinte CDU", a transmis Ciucă, pe Twitter. El a mai scris că "buna cooperare între România şi Germania merge mai departe de politică".

La întrevederea cu Petteri Orpo, prim-ministrul Ciucă a transmis susţinerea pentru extinderea NATO şi aderarea Finlandei.

"Salut decizia Finlandei de a solicita oficial aderarea la NATO. Sunt un susţinător de încredere al extinderii NATO. Mult succes anul viitor Petteri Orpo, preşedintele Kokoomus, la alegerile parlamentare. Sper că vei deveni următorul prim-ministru", a notat Ciucă, pe Twitter.

Preşedintele PNL participă, alături de mai mulţi liberali, la Congresul Partidului Popular European în care va fi aleasă conducerea PPE - preşedinte, vicepreşedinţi, secretar general şi trezorier, scrie agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272