REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Premierul Ciucă, întrevedere cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite

Premierul Ciucă, întrevedere cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite

Replica API 22 iunie 2022 | 00:00 962

Premierul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele Emiratelor Arabe Unite (EAU), cu care a discutat despre diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze, în contextul situaţiei tensionate din regiunea Mării Negre.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Guvern, prim-ministrul Nicolae Ciucă a efectuat, pe 20 şi 21 iunie, o vizită de lucru în Emiratele Arabe Unite, ocazie cu care a avut o întrevedere, la Abu Dhabi, cu şeicul Mohamed bin Zayed Al Nahyan, preşedintele EAU, şi cu şeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vicepreşedintele şi prim-ministrul EAU.

Discuţiile au vizat dezvoltarea şi consolidarea dialogului bilateral la nivel politic, economic şi sectorial între cele două state. În cadrul întrevederii, au fost abordate teme importante şi prioritare pentru Emiratele Arabe Unite şi pentru România, precum şi subiecte de interes regional şi internaţional, precizează sursa citată.

Principalele teme au vizat proiecte în domeniul energiei, infrastructurii portuare, agriculturii şi IT.

După cum se arată în comunicat, dialogul a stabilit "reperele concrete" pentru soluţii privind diversificarea resurselor de aprovizionare cu petrol şi gaze, în contextul situaţiei tensionate din regiunea Mării Negre şi al embargoului european faţă de livrările ruseşti de petrol şi produse petroliere. Totodată, au fost abordate şi oportunităţile de investiţii în România în domeniul energiei regenerabile, atât off-shore, cât şi on-shore.

Vizita a precedat cea de-a doua sesiune a Comisiei de cooperare între Guvernul României şi Guvernul Emiratelor Arabe Unite care are loc în perioada 21-22 iunie.

Din delegaţia oficială care l-a însoţit pe premierul Nicolae Ciucă în Emiratele Arabe Unite au făcut parte Sorin Grindeanu, viceprim-ministru, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Virgil Popescu, ministrul Energiei, Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, reprezentanţii Cancelariei Prim-ministrului, Paula Cristea, director, Cabinetul prim-ministrului, Iulian Chifu, consilier de stat, şi Dan Carbunaru, secretar de stat, purtător de cuvânt al Guvernului, scrie agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si am uitat sa va spun despre traditionala ciorba facuta din carne de om, din cartea de bucate ruseasca. Cautati pe google imagini: "The Russian Famine cannibalism 1920s". Plus ca in "Razboiul de iarna" cand URSS a pierdut 460.000 de soldati din efectivul de 480.000 si au folosit "atac in valuri" cu "carne de tun", e dovada clara a satanismului din Rusia. Iar Finlanda a pierdut doar 25.000 soldati din efectivul de 340.000 soldati. Asta e armata rusa, "atac in valuri" pana ramane inamicul fara gloante. Vai de mortii lor de rusi satanisti canibali care au fost BLESTEMATI sa ajunga toti in IAD!
10
0
AURolacii, rusofilii, SOSocistii si alti tradatori de tara si de neam ar trebui trasi in teapa si infipti in gard precum facea Vlad Tepes. Astfel, rusii se vor caca pe ei de frica si nu vor indrazni sa se apropie. Glumesc, oricum rusii sunt toti niste sobolani cu spatele la zid, dupa cum a afirmat public si satana Putin. Stii ce fac sobolanii cand raman fara mancare? Devin canibali! Rusii s-au mancat intre ei in WW1 si WW2 si dupa aplicarea sanctiunilor am impresia ca, in prezent, in Rusia se face pastrama de om. Putin miroase asa urat pentru ca foloseste sapun facut din oamenii din GULAG.
10
0
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218