REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
18.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Premierul Ciucă, vizită de lucru în punctul de trecere a frontierei Isaccea. Video

Premierul Ciucă, vizită de lucru în punctul de trecere a frontierei Isaccea. Video

Replica API 16 martie 2022 | 15:11 872

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a făcut o vizită de lucru în punctul de trecere a frontierei Isaccea din județul Tulcea. Din delegație au făcut parte Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne, Dr. Raed Arafat, secretarul de stat în MAI și șef al DSU, generalul de brigadă, Radu Cristian – prim adjunct al Inspectorului General al IGSU, Alexandru Dan Munteanu, prefectul Județului Tulcea și Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Acestora le-a fost prezentată Baza de Operații construită, dar și fluxul persoanelor ce tranzitează Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea de către col. Daniel Petrov, Inspectorul Șef al ISU Delta Tulcea.

Delegația a putut observa în timp real tranzitul persoanelor și modul în care acestora le sunt procesate documentele dar și implicarea voluntarilor SMURD, al Crucii Roșii Române și al ONG-urilor prezente.

Ciucă a mulțumit tuturor celor care se implică în ajutorarea refugiaților și a menționat unele îmbunătățiri necesare în condițiile în care se așteaptă o creștere a fluxului de refugiați.

„Mulțumesc tuturor celor implicați. Putem să vedem cu ochii noștri drama refugiaților ucraineni, care au fost nevoiți să-și ia viața într-o valiză și să fugă de tot ceea ce înseamnă ororile acestui război nedrept, neprovocat, pe care forțele armatei ruse le desfășoară în Ucraina. (...) Este clar că s-a dobândit o experiență. Există potențial în continuare să fim pregătiți pentru creșterea fluxului de refugiați.

Am discutat cu toți cei care gestionează situația de la Isaccea. Există o serie întreagă de activități pe care trebuie să le coordonăm mai bine. Am discutat măsurile care pot fi luate imediat dacă se constată un flux mai mare de echipamente și materiale cu destinație umanitară. Autoritățile locale se simt depășite și am discutat la MAI tot ce înseamnă sprijin și coordonare. (...) Am putut constata că există spirit de solidaritate la nivelul cetățenilor români. Am văzut și voluntari din Elveția, din Spania, din SUA, din Marea Britanie”, a declarat Ciucă.

„Astăzi, alături de Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, am vizitat tabăra de refugiați din Isaccea, județul Tulcea. Este al doilea punct de trecere a frontierei tranzitat, după vama Siret, în ceea ce privește numărul mare de persoane care intră în România, nevoiți să părăsească Ucraina din cauza conflictului militar.

Solidaritatea și implicarea tuturor polițiștilor, pompierilor, jandarmilor detașați în această zonă contribuie la asigurarea protecției și asistenței de care au nevoie cetățenii care fug din calea războiului și vin în România.

Este impresionant atunci când vezi copii, persoane în vârstă, femei, toți nevoiți să lase în urmă viața lor de până atunci și să o ia de la zero printre străini, fiind forțați de împrejurări ostile.

Suntem pregătiți să le oferim asistență și îndrumările necesare, în funcție de opțiunea lor de a rămâne în România sau de a pleca într-o altă țară.

Iar alături de România este comunitatea europeană, preocupată să găsească soluții și să ofere tot sprijinul necesar, demersuri concretizate inclusiv prin operaționalizarea HUB-ului logistic din zona de Nord a țării noastre prin mecanismul de protecție civilă europeană destinat distribuirii asistenței umanitare.

În aceste momente, cuvintele care caracterizează cel mai bine ceea ce se întâmplă în România și relațiile cu partenerii noștri europeni sunt unitate, solidaritate, implicare, coordonare.

În ciuda tragediei din țara vecină, am văzut mobilizare din partea angajaților MAI, a societății civile, am văzut determinare pentru a face tot ce este cu putință astfel încât să se ofere ajutorul de care au nevoie acești oameni încercați. Și am văzut recunoștință pe chipurile celor care au intrat în România din Ucraina.

În funcție de evoluția situației, analizăm soluțiile cele mai bune, astfel încât să fim alături în continuare de persoanele care părăsesc teritoriul ucrainean. Iar pentru acest lucru există o colaborare apropiată cu comunitatea europeană, pentru a fi puse în practică măsuri eficiente, viabile, în raport cu realitatea existentă.

Este impresionantă mobilizarea voluntarilor care sunt alături de personalul MAI în aceste tabere de refugiați!“ a transmis Lucian Bode, ministrul Afacerilor Interne.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212