REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
13.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Premierul, întâlnire cu liderul grupului PPE din Parlamentul European

Premierul, întâlnire cu liderul grupului PPE din Parlamentul European

Replica API 16 martie 2022 | 00:00 283

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a avut o întrevedere, marţi, cu preşedintele Grupului Partidului Popularilor Europeni (PPE) din Parlamentul European, Manfred Weber, context în care a asigurat că Guvernul este angajat "deplin" şi "consecvent" să implementeze reformele şi să accelereze programul de investiţii pentru aplicarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Nicolae Ciucă

Potrivit unui comunicat al Executivului, premierul a arătat că România înţelege pe deplin beneficiile semnificative ale politicii de coeziune, iar avantajele importante pe care le aduce aceasta pot fi mai bine utilizate inclusiv prin anumite flexibilităţi care să amelioreze capacitatea de absorbţie a statelor membre, scrie Agerpres.

"Guvernul României va valorifica la maximum toate instrumentele europene pentru intervenţia în sprijinul mediului de afaceri şi al întreprinderilor româneşti, obligate să opereze pe o piaţă afectate de criza energetică şi de situaţia de securitate din vecinătatea imediată a României", se arată în comunicat.

Ciucă a subliniat impactul "sever" şi "multidimensional" al agresiunii militare ruse asupra Ucrainei, arătând că acesta reclamă solidaritate sporită şi acţiuni susţinute de asistare a refugiaţilor ucraineni.

"În strânsă conexiune, obiectivele imediate la nivel UE trebuie să vizeze consolidarea rezilienţei energetice, prin accesarea de noi surse care pentru România înseamnă gaz natural şi energie nucleară ca resurse de tranziţie", se mai spune în comunicatul Guvernului.

Grupul PPE este cea mai mare grupare politică din cadrul legislativului european de la Bruxelles, reunind 179 de membri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108