REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Premierul Israelului spune că doza a patra crește de CINCI ori nivelul de anticorpi

Premierul Israelului spune că doza a patra crește de CINCI ori nivelul de anticorpi

Replica API 6 ianuarie 2022 | 00:01 1017

A patra doză a unui vaccin anti-COVID-19 creşte de cinci ori nivelurile de anticorpi la o săptămână după ce este administrată, a declarat marţi prim-ministrul israelian Naftali Bennett, citând concluziile preliminare ale unui studiu realizat în Israel, informează Reuters, citată de stiripesurse.ro.

"La o săptămână după a patra doză, ştim acum cu un grad înalt de certitudine că cea de-a patra doză este sigură", a declarat Naftali Bennett la Sheba Medical Center, unde cea de-a doua doză "booster" este administrată în cadrul unui studiu clinic realizat pe angajaţi din sistemul medical, în contextul creşterii la nivel naţional a infectărilor provocate de noua variantă Omicron a virusului SARS-CoV-2.

"A doua informaţie: Ştim că la o săptămână după administrarea celei de-a patra doze, vedem o creştere de cinci ori a numărului de anticorpi în organismul persoanei vaccinate", a adăugat prim-ministrul israelian.

"Cel mai probabil, acest fapt înseamnă o creştere semnificativă a protecţiei oferite împotriva infectărilor, spitalizărilor şi simptomelor severe", a adăugat Naftali Bennett.

Israel a jucat un rol principal în rândul statelor care au studiat efectele vaccinurilor anti-COVID-19, fiind totodată ţara cu cea mai rapidă campanie de vaccinare cu două doze a populaţiei sale în 2021 şi una dintre primele ţări din lume care au început să administreze doze de rapel ("booster").

În prezent, Israelul administrează cea de-a patra doză a vaccinului Pfizer-BioNTech persoanelor de peste 60 de ani, angajaţilor din sectorul medical şi pacienţilor cu imunitate compromisă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
minciuni ordinare
2
2
WTF you fucking idiots claimed the first shot would solve the CCP virus problems. Ordinary liars, once again
1
5
sigur 0 ori 5 egal 0 deci creste de 5 ori ia mai asteptati voi sa treaca cateva luni sa vedeti ce se mai intampla ca asa se fac studiile nu hopa dupa o saptamana creste si gata e sigur si eficent hai toti buluc la teapare
4
5
o da, iti creste si ciocanu 5cm de la ea
6
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272