REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
20.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Premierul Ludovic Orban anunţă ajutor de stat pentru HoReCa

Premierul Ludovic Orban anunţă ajutor de stat pentru HoReCa

Replica API 10 noiembrie 2020 | 21:16 1892

Premierul Ludovic Orban a anunţat duminică seară, la B1 TV, că Guvernul va introduce o formă de ajutor de stat pentru firmele din HoReCa, compensând 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019, dar a precizat că este necesară aprobarea Comisiei Europene în acest caz. Orban a mai anunţat şi ajutoare de stat pentru ”zona culturală privată”, subliniind că în acest caz schema de ajutor este mai greu de realizat, dat fiind că persoanele care activează în acest domeniu activează sub diferite forme.

Ludovic Orban

”În zona HoReCa, pe lângă măsurile pe care le-am adoptat, vom introduce o formă de ajutor de stat care am văzut că este deja folosită în două ţări europene. Este o schemă în care compensezi pierderea prin compensarea a 20% din pierderea cifrei de afaceri raportat la 2019. Efectiv se dau bani, 20% din pierderea pe cifra de afaceri”, a declarat premierul, scrie stiripesurse.ro.

Orban a explicat că această măsură de ajutor ar urma să fie aplicată prin Ministerul Economiei.

„Noi deja pregătim schema de ajutor de stat, pregătim actul normativ, vom face solicitare către Comisia Europeană pentru că orice formă de ajutor de stat pe care o dai trebuie aprobată de Comisia Europeană”, a adăugat prim-ministrul.

Şi pe zona culturală privată Guvernul va pregăti o schemă de ajutor de stat, a menţionat premierul.

Orban a precizat că este o schemă „foarte complicat de generat” pentru că sunt foarte multe forme sub care cei care activează în domeniul culturii îşi desfăşoară activitatea, de la ONG-uri la persoane fizice care lucrează ca freelancer.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul şi-a propus ca pe toate măsurile pe care le va implementa să fie aplicată utilizarea depunerii aplicaţiilor online.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Si PSDisti le-au dat bani saracilor de numai stiau ce sa faca cu ei,din cauza asta"i-au si votat"romani pe PSDisti tai si la europarlamentare si la prezidentiale si la locale in orasul Constanta,"de bine ce au trait"sub guvernarea PSD si Fagadau,li s-a acrit de atata bine.
1
1
Cei din PNL si USR sunt haiduci. Iau bani de la saraci si dau la bogati.
4
1
doar latra,si-au facut suma
4
0
Iar le dati bani de-a moaca patronilor de hoteluri si restaurante ? Dupa ce le-ati dat cladirile si terenurile pe preturi de nimic acum le dati si bani ? Astia sunt suprabogati, nu vor muri de foame nici ei nici ne-am de neamul lor. Rusine. Nu cumva vreti sa le dati si pensii speciale ?
11
2
Gasiti bani pentru tot felul de ajutoare si nu gasiti pentru alocatiile copiilor pentru pensiile batranilor si pentru salariile muncitorilor? Da ti doar firmelor multinationale ca sa nu saraceasca patronii lor care au bani de nu le ajung doua vieti sa i cheltuie. N o sa mai votez niciodata pnl si plusr. N am votat niciodata pana acum stanga. Dar de data asta voi vota psd pentru ca au marit salariile personalului medical al profesorilor pensiile batranilor alocatiile copiilor si salariile muncitorilor in constructii. Si aveau o grila de marire a tuturor salariilor.
12
0
Sugi piticu sa faci ca inamicu
7
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212