REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024
Anul XX Nr. 6731
8.1° Constanța Joi, 16 Mai 2024 Anul XX Nr. 6731
 

Premierul Marcel Ciolacu începe vizita de lucru în SUA

Premierul Marcel Ciolacu începe vizita de lucru în SUA

Virgil STOIAN 3 decembrie 2023 | 09:14 833

Premierul Marcel Ciolacu începe, duminică, vizita de lucru pe care o efectuează până miercuri, la Washington DC şi la New York, în Statele Unite ale Americii.

Premierul Marcel Ciolacu incepe vizita de lucru in SUA

Guvernul a informat, sâmbătă, că premierul Marcel Ciolacu va discuta cu partenerii americani, în cadrul vizitei pe care o efectuează în SUA, despre avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate.

"Avansarea proiectelor economice comune, creşterea investiţiilor americane în România şi consolidarea sprijinului politic şi de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noştri strategici sunt obiectivele vizitei în Statele Unite ale Americii", a afirmat premierul Marcel Ciolacu, potrivit comunicatului Executivului.

Premierul Marcel Ciolacu efectuează vizita de lucru împreună cu o delegaţie guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminiţa Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, şi Radu Oprea, ministrul Economiei.

Duminică, Marcel Ciolacu va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington, iar în seara aceleiaşi zile va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din zonele Washington,Virginia şi Maryland.

Luni dimineaţa, şeful Executivului român va depune o coroană de flori la Cimitirul Eroilor Arlington, după care va avea întrevederi cu Lloyd Austin, secretarul american al Apărării, respectiv cu Antony Blinken, şeful diplomaţiei americane. De asemenea, Marcel Ciolacu va discuta cu Jennifer Granholm, secretar pentru Energie al Statelor Unite ale Americii.

Marţi, Marcel Ciolacu se va întâlni cu reprezentanţi ai Companiei Lockheed Martin, iar apoi cu Mike Rogers şi Adam Smith, co-preşedinţi ai Comitetului pentru forţe armate din Camera Reprezentanţilor.

Ulterior, va avea o întrevedere cu senatorii Ben Cardin şi James Risch, co-preşedinţi ai Comitetului pentru relaţii externe din Senatul SUA.

Şeful Guvernului va avea întrevederi cu reprezentanţii conducerii Comitetului pentru Afaceri Externe din Camera Reprezentanţilor, respectiv cu Michael McCaul şi Gregory Meeks, co-preşedinţii Comitetului şi cu Thomas Kean şi William Keating, co-preşedinţii Subcomitetului pentru Europa.

Marcel Ciolacu se va întâlni şi cu Mike Turner şi Elissa Slotkin, membri ai Camerei Reprezentanţilor SUA, co-preşedinţii Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanţilor. Apoi se va întâlni cu reprezentanţii Companiei Google şi cu persoane din conducerea United States Energy Association (USEA)

Miercuri, la New York, premierul se va întâlni cu Ronald S. Lauder, preşedintele Consiliului Evreiesc Mondial, iar apoi cu Antonio Guterres - secretarul general al Naţiunilor Unite şi cu Dennis Frances - preşedintele Adunării Generale ONU, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
e sef de guvern la ei ciolacu la noi de ce nu s-au intalnit ? sunt sigur ca ciolacu a sperat la o intalnire cu biden care i-a dat cu flit sau poate americanii au zis coate goale asta nu-i de nasul nostru blinken e suficient
1
0
Ce sa inteleaga covrigarul din Buzau… dvs ati vazut ce studii are ? Cand le a facut si unde…. Catu era la trei ani lumina fata de el…. Nastase era cu 10 clase peste…. Saracii de ei… nici nu realizeaza cat sunt pe dinafara….. astia mai mult de un microbus nu pot conduce….
2
0
Se duce ptr comunicări de noi ordine ... Hahalera de covrigar ...
3
0
Vizita de lucru are cel mai scăzut rang din punct de vedere diplomatic şi în ceea ce priveşte protocolul, fiind o vizită care are loc fie între două organizații sau între un oficial guvernamental și o organizație privată. Aceasta este organizată cu scopul de a se consolida relațiile economice, comerciale și politice sau pentru a discuta proiecte comune între două organizații. Acest tip de vizită durează de regulă una sau două zile și nu vizează atât întărirea relațiillor bilaterale, ci sunt orientate mai degrabă către discutarea anumitor oportunități și găsirea de soluții viabile la eventualele probleme care există dintre cele două state. De multe ori aceste vizite au loc între înalți oficiali din două țări .Vizitele de lucru au un caracter mai puțin formal, ceea ce înseamnă că procedura de întâmpinare a oaspetelui de seamă se poate face și de către un consilier al șefului respectiv.
5
0
Ce sa caute covrigăr ul asta în SUA? Are impresia ca se afla în mijlocul haitei lui de hoți și de borfași? A, sa viziteze, acum cât m ai are posibilitate, apoi înapoi la covrogi
4
0
incepe vizita pupatului papucului!? o sa mai cumpere niste arme invechite, niste contracte, etc. romania conteaza mai putin, sa fiu presedinte!
5
0
Să mai cumpere niște arme și să vadă dacă-l acceptă americanii candidat la președinția Romaniei
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407