REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Premierul Marii Britanii cere eliminarea Rusiei de la masa jucătorilor mondiali

Premierul Marii Britanii cere eliminarea Rusiei de la masa jucătorilor mondiali

Victor ROTARU 9 noiembrie 2022 | 00:00 895

Ucraina reprezintă un motiv pentru a acționa rapid în ceea ce privește schimbările climatice, a declarat premierul britanic Rishi Sunak la evenimentul ONU privind clima COP27. Războiul din Ucraina este un motiv pentru a acționa mai rapid în vederea combaterii schimbărilor climatice, a susținut prim-ministrul britanic Rishi Sunak în prima sa apariție internațională de la preluarea mandatului.

„Securitatea climatică și cea energetică merg mână în mână. Războiul detestabil al lui Putin în Ucraina și creșterea prețurilor la energie în întreaga lume nu sunt un motiv pentru a merge mai încet în privința schimbărilor climatice. Ele sunt un motiv pentru a acționa mai repede. Putem lăsa moștenire copiilor noștri o planetă mai verde și un viitor mai prosper [...] Există cu adevărat loc pentru speranță", a spus premierul britanic.

Lideri din 120 de țări se întâlnesc la Sharm el-Sheikh, în Egipt, pentru a discuta despre următorii pași în vederea limitării schimbărilor climatice. Subiectele cheie sunt compensațiile și sprijinul pentru țările cele mai afectate și pentru națiunile sărace.

Într-o serie de discursuri, liderii au îndemnat țările bogate să mențină cursul pentru a opri schimbările climatice, în ciuda războiului din Ucraina și a problemelor financiare globale. Reprezentanții națiunilor aflate în prima linie a schimbărilor climatice au prezentat impactul puternic al temperaturilor ridicate, al secetei și al inundațiilor asupra oamenilor și infrastructurii

„Ne aflăm pe o autostradă spre iadul climatic, cu piciorul pe accelerație", a declarat secretarul general al ONU, Antonio Guterres.

Avertismentul său dur a fost reluat de fostul vicepreședinte american Al Gore care a declarat că națiunile trebuie să „înceteze să mai subvenționeze cultura morții" a combustibililor fosili.

Într-un discurs energic, președintele francez Emmanuel Macron i-a îndemnat pe liderii mondiali să facă dreptate în privința climei. Fostul prim-ministru britanic Boris Johnson se află și el în Egipt unde a declarat că țările nu ar trebui „să fie slabe și șovăitoare" în ceea ce privește acțiunile climatice.

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că trecerea la energia regenerabilă este „un imperativ al politicii de securitate", în timp ce noul prim-ministru al Italiei, Giorgia Meloni, a declarat că țara sa rămâne „puternic angajată" în ceea ce privește obiectivele sale climatice.

Președintele SUA, Joe Biden, urmează să sosească vineri în Egipt, iar John Kerry, trimisul său special, este deja la eveniment, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
la kkat cu bolsevicii din toate gremiile internationale. Mwie putin !!!
3
0
Ce mutra are. Parca este magarusul din Shrek.
0
3
Cum e cu BRICS??
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272